Oana Badea: „Cum faci să nu pierzi ci să câştigi atunci când în ograda proprie se află nici mai mult nici mai puţin decât un important obiectiv turistic?”
Dacă ai viziune, Cetatea Aiudului poate fi un motor economic
O prioritate absolută a oricărui aiudean o reprezintă valorificarea potenţialului local de dezvoltare. „Cum faci să nu pierzi ci să câştigi atunci când în ograda proprie se află nici mai mult nici mai puţin decât un important obiectiv turistic?”, este întrebarea pe care a formulat-o candidatul la primăria Aiud, Oana Badea. În această ordine de idei, Biroul permanent local al PDL Aiud a luat în discuţie situaţia în care se află una din cele mai vechi cetăţi urbane din Transilvania, Cetatea Aiudului. Considerată de foarte mulţi dintre aiudeni ca un simbol al municipiului Aiud şi apreciată de ochiul oricărui trecător ca fiind de un pitoresc remarcabil, cetatea Aiudului este lăsată însă în bătaia vântului de către autorităţile locale. Legislaţia permite accesarea unor fonduri de urgenţă dinspre Ministerul Culturii, fonduri pe care însă trebuie să le soliciţi pentru a le primi. Liderul consilierilor locali PDL, domnul Vasile Vultur, a fost mandatat să întreprindă demersurile necesare pentru iniţierea unei hotărâri de consiliu local în acest sens.
Demersul nu va fi singular şi face parte dintr-un concept mai larg care se înscrie în direcţia promovării valorilor de patrimoniu din Aiud. Având în vedere iniţiativele anterioare ale consilierului local Krisztian Kovacs privitor la soarta cetăţii, vor fi iniţiate discuţii de susţinere a acestei iniţiative, atât cu consilierii UDMR cât şi cu celelalte forţe politice locale, precum şi cu Consiliul Judeţean Alba.
„Aiudenii pot face un calcul simplu: 3 mandate de primar, cu aproximativ 8 luni bune în construcţii pe an, au pus la dispoziţia reabilitării măcar 96 de luni. Un turn reabilitat la 10 luni şi n-ar fi crescut vegetaţie spontană pe Turnul Dogarilor, spre exemplu. Asta doar dacă înţelegi că, odată reabilitată, cetatea aduce bani la buget şi generează locuri de muncă în servicii, domeniu în care cel puţin două licee aiudene produc forţă de muncă. Despre înscrierea cetăţii într-un circuit de tip medieval, despre dezvoltarea unui concept cultural complex în jurul acesteia nu mai are rost să vorbim. Atâta timp cât nu intuieşti valoarea economică pe care o ai zilnic în faţa ochilor când, absolut din întâmplare, priveşti pe geamul primăriei, ce să mai aştepţi?”, a declarat Oana Badea.
Nu este lipsit de semnificaţie faptul că la Aiud, în vară, este preconizat a avea loc un amplu eveniment care va reuni aiudenii, oameni ai cetăţii, în jurul cetăţii.
Biroul de presă al PDL Aiud
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor
20 ianuarie | Biserica Ortodoxă îl pomenește pe Sfântul Eftimie cel Mare, născut din pântece sterp și neroditor În fiecare an, în data de 20 ianuarie, Biserica Ortodoxă îl pomenește pe preacuviosul părinte Eftimie cel Mare. La fel ca și în cazul Sfântului Ioan Botezătorul, Eftimie se naște din pântece sterp și neroditor. Pavel și […]