Rămâi conectat

Ştirea zilei

O treime dintre absolvenţii de gimnaziu din Alba sunt outsideri la matematică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

O treime dintre absolvenţii de gimnaziu ar fi picat examenul la matematică şi unul din opt nu ar fi trecut clasa la română, dacă metodologia evaluării naţionale de la finele clasei a VIII-a ar fi prevăzut ca elevii să obţină minimum nota 5.00 la fiecare dintre discipline. Din cei 3.686 de elevi care au susţinut testarea, 27 au primit nota 10.00, 1.157 de elevi n-au reuşit să obţină note de trecere la matematică, iar 58 dintre aceştia au fost evaluaţi cu note sub 2.00, ne-a informat inspectorul şcolar Dan Cherecheş. În total, au fost depuse 143 de contestaţii, din care au fost admise 31, ceea ce înseamnă că notele finale au fost cu 0,5 puncte mai mici sau mai mari decât notele iniţiale.
La matematică, s-au înregistrat 55 de contestaţii, 12 dintre acestea fiind admise: într-un singur caz nota finală a fost diminuată, cu 0,55 de puncte, iar în celelalte situaţii nota finală a crescut, cea mai mare majorare fiind de 0,9 puncte. Nici la română situaţia nu este cu mult mai bună, deşi subiectele de literatură, cel puţin, au fost accesibile, fiind texte din „Rodul tainic”, de Ioan Slavici, respectiv „Enciclopedia lumii vii”, de Tudor Opriş.
Astfel, 50 de copii au fost evaluaţi cu nota 10.00, iar 440 de elevi au primit note sub 5.00 la română, în timp ce 36 dintre ei nu au obţinut nici măcar nota 2.00, singurul elev eliminat fiind notat cu 1.00. La limba română, au fost depuse 88 de contestaţii, din care au fost admise 19. După recorectare, în 4 situaţii nota finală a scăzut, cel mai mult cu 1,25 de puncte, iar în 15 cazuri, nota a fost majorată, cu maximum 1,15 puncte. În schimb, două eleve de la Şcoala Stremţ au obţinut media 10.00. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea