Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

O țară din UE  va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea ecologiștilor: „Mai multe șosele înseamnă mai mult trafic”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

O țară din UE  va renunţa la extinderea reţelei de autostrăzi, sub presiunea ecologiștilor: „Mai multe șosele înseamnă mai mult trafic”

„Mai multe şosele înseamnă mai multe maşini şi mai mult trafic”, a declarat miercuri ministrul pentru protecţia climei, Leonore Gewessler, responsabilă şi cu transportul.

„Nu vreau să transmit un viitor betonat generaţiilor viitoare”, a adăugat reprezentanta partidului ecologist pentru a explica această alegere contestată cu virulenţă de celelalte trei mari formaţiuni politice ale ţării.

Potrivit acesteia, decizia este una „istorică” deoarece este prima dată când un guvern austriac abandonează proiecte de infrastructură pentru a-şi îndeplini angajamentele de neutralitate a emisiilor de carbon până în 2040, scrie Agerpres.

„Îmi asum responsabilitatea”, a spus ea, promiţând că va ajuta la implementarea unor soluţii alternative pentru îmbunătăţirea mobilităţii.

La începutul anului 2020, ecologiştii au convenit să se alăture pentru prima dată unui guvern dominat de conservatori, cu condiţia de a putea influenţa politica de mediu.

Leonore Gewessler se află din acel moment în fruntea acestui mare minister, care deţine control asupra proiectelor de infrastructură. Ea a redus deja semnificativ preţurile la transportul feroviar.

Printre proiectele a căror încetare a fost dispusă miercuri se numără un tunel de autostradă de opt kilometri contestat de mai mulţi ani de către ONG-uri, ce urma să fie săpat sub un parc naţional din Viena. Proiectul a fost susţinut de municipalitatea social-democrată, dar şi de extrema dreaptă din opoziţie şi de conservatorii de la nivel federal, care au considerat că va contribui la decongestionarea capitalei şi la crearea de locuri de muncă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Alcoolul contribuie la șapte tipuri de cancer: „Băutorii înrăiți”, mai predispuși să se îmbolnăvească 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alcoolul contribuie la șapte tipuri de cancer: „Băutorii înrăiți”, mai predispuși să se îmbolnăvească Băuturile alcoolice joacă un rol important în dezvoltarea a șapte tipuri diferite de cancer, avertizează experții în oncologie. Există însă și o veste bună: efectul e influențat și de cantitate. Citește și: Regula ABDCE: Instrumentul care ajută la depistarea precoce a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea