O nouă victimă în Cetatea Alba Iulia! Statuia contelui din Piața Mihai Viteazul, lăsată fără sabie, de niște cretini
Luni seară, unul dintre membrii sculptați ai comunității noastre, respectiv statuia contelui din Piața Mihai Viteazul a fost lăsată fără sabie. Autorii? Niște cretini, vorba primarului Mircea Hava, cel care ne-a semnalat această situație.
Din nefericire, acest caz de distrugere a unora dintre cele mai de succes atracţii turistice din Cetatea Alba Carolina nu este singular, cotidianul Unirea prezentând în mai multe rânduri actele de vandalism ale barbarilor deghizați în cetățeni civilizați.
Sabia soldatului a fost recuperată de unul dintre patronii teraselor din jurul statuii, care a seziat Poliția Locală și a predat arma autorităților. Imediat după incident, două patrule de polițiști au pornit în cătarea celor care au provocat stricăciunea, însă aceștia nu au fost identificați.
„Soldatului de lângă statuia lui Mihai Viteazul i-au furat luni seară sabia. Nu demult, baioneta ofițerului de lângă Poarta a IIIa a fost ruptă, iar ochiul i-a fost scos. Aceste chestiuni nici măcar nu sunt vandalisme, sunt niște tâmpenii făcute de niște cretini, care ferească Dumnezeu să se întâlnească cu mine față în față. Atât de mult mă deranjează aceste gesturi că trebuie să apelez la pastile uneori, pentru a mă calma”, a spus Mircea Hava.
În scurt timp, soldatul își va recăpăta sabia, însă primarul municipiului Alba Iulia, extrem de enervat de aceste gesturi ale “cretinilor”, se gândește la măsuri suplimentare în ceea ce privește supravegherea și paza obiectivelor din perimetrul cetății.
O soluție avută în vedere este instalarea camerelor de supraveghere, însă edilul nu are foarte mare încredere în eficiența acestei măsuri. Asta, deoarece la nivelul țării noastre nu există un sistem integrat, o bază de date, cu ajutorul căreia să poți identifica o persoană pe baza unei fotografii.
„Am putea să le protejăm dacă de fiecare cărămidă am lega, pe patru schimburi, câte un paznic. Nu putem să facem lucrul acesta. Trebuie să stabilim ce facem și cu camerele video, pentru că vom avea foarte multe poze, dar în România ce să faci cu pozele? Ne uităm la ele luni de zile. Nu există încă un sistem național prin care să fie urmăriți după poze. Gândim de mult tot felul de sisteme, dar trebuie să fie un raport bun calitate-preț”, a explicat primarul din Alba Iulia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Învelitoarea din paie a unei șuri de aproape 100 de ani refăcută în satul Mămăligani, din comuna Mogoș
Învelitoarea din paie a unei șuri de aproape 100 de ani refăcută în satul Mămăligani, din comuna Mogoș Învelitoarea din paie a unei șuri de aproape 100 de ani a fost refăcută în satul Mămăligani, din comuna Mogoș. Casa, construită în anul 1936, conform inscripției incizate deasupra ușii de intrare, este proprietatea familiei primarului orașului […]
Asistent veterinar amenințat cu moartea la Măgina, de un cetățean aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul s-a închis în mașină ca să scape: ”Dă-te jos că-ți tai grumazul”
Asistent veterinar amenințat cu moartea la Măgina, de un cetățean aflat sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul s-a închis în mașină ca să scape: ”Dă-te jos că-ți tai grumazul” Un bărbat (Mircea F.) din localitatea Măgina, municipiul Aiud, a fost condamnat penal după ce a amenințat un asistent de medic veterinar, care efectua o activitate de […]
VIDEO | Dulceața și siropul de trandafir, cele mai aromate și parfumate produse de la Sărbătoarea rozelor: Secretele preparării lor, de la producătorii din Aiud
Dulceața și siropul de trandafir, cele mai aromate și parfumate produse de la Sărbătoarea rozelor: Secretele preparării lor, de la producătorii din Aiud Unul dintre cele mai aromate, parfumate și gustoase deserturi este dulceața de trandafiri, iar siropul este ideal pentru a pregăti o băutură răcoritoare în zilele călduroase de vară. Și ce loc mai […]