O nouă politică de achiziție de carte în Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba. Din această lună, în cadrul instituției funcționează o comisie de achiziție a documentelor, formată din specialiști în biblioteconomie
Una din preocupările permanente și importante dintr-o bibliotecă publică enciclopedică este creșterea și completarea colecțiilor de documente, colecții ce ulterior vor fi promovate printr-o serie de activități specifice animației de bibliotecă. În acest scop, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba implementează, începând din 14 iunie 2017, o nouă politică de achiziții de documente ce are ca scop reglementarea completării și dezvoltării colecțiilor instituției, respectiv depistarea, selecția și achiziția curentă și retrospectivă a oricărei categorii de documente ce pot face parte din patrimoniul unei biblioteci publice.
Politica de achiziții de documente se va face ținând cont de misiunea și obiectivele bibliotecii, în deplină concordanță cu structura socio-demografică și profesională a membrilor comunități deservite dar și în concordanță cu interesul manifestat de publicul țintă – cititorii. Implementarea noii politici de achiziții de documente va ține cont în primul și în primul rând de prevederile legislative, de atribuțiile bibliotecii, de satisfacerea necesităților utilizatorilor, de resursele financiare alocate de ordonatorul principal de credit și de existența și specificul documentelor deținute de celelalte biblioteci din județ. Prin urmare principalele cerințe ce vor ghida achiziția de documente pentru dezvoltarea viitoare a colecțiilor vor fi asigurarea caracterului enciclopedic al colecților, achiziția de documente reprezentative pe plan local, național și universal și acoperirea nevoilor de lectură a comunității. În acest scop la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba va funcționa începând din această lună o comisie de achiziție a documentelor, formată din specialiști în biblioteconomie, comisie ce va aproba achiziția de documente în baza noilor politici de achiziție și a unor proceduri standard stabilite de legislația în vigoare.
Potrivit prof. Silvan Stâncel, manager al Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, ,,politica de achiziții va contribui substanțial la deschiderea bibliotecii înspre necesitățile comunității pe care o deservește și de asemenea se va înscrie în politica națională generală legală de achiziție de documente de bibliotecă pentru biblioteci publice cu caracter enciclopedic. Prin această deschidere către comunitate sperăm ca biblioteca noastră să devină cel mai important centru de informare și documentare al județului Alba dar și o instituție care să poată oferi publicului cele mai noi pagini de lectură și cele mai atrăgătoare și inedite activități de petrecere a timpului liber”.
Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba este o instituție publică de cultură, cu caracter enciclopedic, aflată în subordinea Consiliului Județean Alba. Și-a deschis porțile la 1 aprilie 1943 fiind atestată documentar de o adresă a Ministerului Educației Naționale și a Comisiei Monumentelor Istorice, cu numărul 2857 din 1943. Din 26 noiembrie 1991 Biblioteca Județeană Alba poartă numele marelui om de cultură Lucian Blaga , devenind Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.
Proiectul 2.1 Achiziție carte face parte din programul 2CREȘTEREA COLECȚILOR DE DOCUMENTE, și este parte componentă a Programului minimal managerial al bibliotecii, program aprobat și finanțat de Consiliul Județean Alba.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor