Rămâi conectat

Politică Administrație

O delegație din Alba, la Mamaia, la Școala de Vară a OT a PMP. Clement Negruț: La alegerile locale tinerii vor avea sprijinul meu

Ziarul Unirea

Publicat

în

O delegație din Alba, formată din 6 tineri și deputatul Clement Negruț, a fost prezentă, la Mamaia, la Școala de Vară a OT a PMP, în perioada 4-6 septembrie.

PMP Alba

Deputatul PMP de Alba, Clement Negruț, a precizat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că la alegerile locale din 2016, tinerii vor avea sprijinul lui și vor ocupa locuri eligibile pe listele de consilieri locali și județeni.

OT a PMP Alba însumează, în prezent, aproximativ 700 de membri.

”La Mamaia, la Școala de Vară, am discutat despre România și despre prioritățile ei în momentul actual. S-au atins câteva punte importante: sănătate, educație, natalitate, Unirea Republicii Moldova cu România și s-a vorbit și despre Justiție. La nivelul fiecărui județ am discutat despre implicarea tinerilor la viitoarele alegeri din 2016 unde, bineînțeles, vom fi prezenți pe listele de consilieri locali și județeni. La nivelul județului Alba avem un număr de aproximativ 700 de tineri, membri”, a spus Petronela Dăscălița, președintele Organizației de Tineret a PMP Alba.

Petronela Dascalita01

La Școala de Vară a fost prezent și fostul președinte Traian Băsescu.

”România trebuie să-și stabilească un nou mare proiect de țară. A avut două mari proiecte pe care clasa politică actuală, așa cum e ea, le-a îndeplinit. România este în NATO și UE. A venit rândul obiectivului pentru generația voastră. Eu vă propun ca următorul obiectiv de țară să fie unirea României cu Republica Moldova”, a declarat Băsescu.

”Un argument extrem de simplu: azi trăim după un pact semnat de Molotov și Ribbentrop și girat de doi criminali ai istoriei, Stalin și Hitler. Eu cred că națiunea româna are obligația să corecteze ce au făcut doi criminali”, a argumentat fostul președinte.

”Au existat progrese extraordinare din acest punct de vedere. Când mi-am început mandatul, orice sondaj din Republica Moldova arăta că 4-8% din populație ar fi dorit unirea. În 2013, când s-a facut ultimul sondaj, 38% din populație dorea unirea. Motivele pentru care a crescut atât de puternic sentimenul unionist sunt multe. Mulți dintre cetățenii Republicii Moldova înțeleg că nu pot rămâne într-o poziție nedefinită și trebuie să adopte o line clară, nu pot rămâne între mama Rusia și UE. Și politica din ultimii zece ani a fost de natură să crească sentimentul unionist. Sunt foarte mulți șefi de partide, parlamentari, membrii ai guvernului care sunt și cetățeni români”, a mai spus Băsescu.

”Nu putem vorbi sincer de unire, până nu realizăm interconectarea energetică. Guvernul Ponta a pus în aplicare un prim proiect, gazoductul Iași-Ungheni, dar este mult prea puțin în raport cu nevoile”, a explicat Băsescu, citat de pmponline.ro. (D.S.)

[nggallery id=966]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea