O delegație a Colegiului Economic din Alba Iulia, prezentă la un concurs gastrologic internațional în Italia
În perioada 24-27 noiembrie 2014 o delegație formată din elevii: Muntean Olimpiu și Degan Bogdan, însoțiți de directorul Anca Dan și de profesorul Cetean Emil de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au participat la Concursul Gastronomic International ”Il tartufo nero della Valle Brembana”.
Concursul a fost organizat de Institutul Profesional Hotelier și Gastronomic din San Pellegrino. Terme pe două secțiuni: cocktailuri și gastronomie. Elevii ne-au mărturisit că nivelul de pregătire din școlile profesionale europene este extrem de exigent și profesionist. Este prima participare la un astfel de concurs a elevilor de la Colegiul Economic.
”Pentru mine a fost o experiență unică. Am avut oportunitatea să cunosc colegi din țările participante cu care am legat prietenii chiar dacă eram concurenți”, a spus Muntean Olimpiu.
”Sunt foarte încântat că am participat la acest concurs internațional, am văzut multe ingrediente care nu se regăsesc în bucătaria românească, exemplul cel mai elocvent a fost trufa care a fost ingredientul de bază al concursului. Îmi doresc foarte, foarte mult să particip și anul viitor”, Degan Bogdan.
La ceremonia de decernare a premilor a fost prezent și Consulul României la Milano, domnul Gheorghe Miloșan care a fost impresionat de prestația delegației noastre și a apreciat atât prezența cât și profesionalismul elevilor noștri.
În urma participării s-au pus bazele unor noi colaborări în parteneriat cu două unități de învățământ din Milano și s-au notat bunele practici care există în alte instituții care au aceeași specializare: technician în gastonomie și servicii. Astfel de participări sunt benefice și pentru elevi pentru că oferă diverse oportunități, sunt expusi unui mediu nou pentru învățare, care reprezintă un avantaj în experimentarea unor metode și tehnici noi.
”Avem nevoie de noi participări pentru a ne ridica la nivelul școlilor profesionale. Dacă la târguri internaționale ale firmelor de exercițiu suntem competitivi și obținem premii, iar munca este apreciată și recunoscută, la fel ne dorim ca și pe segmentul gastronomiei internaționale să pășim sigur și profesionist iar preparatele noastre să obțină premii. În acest an și cu această ocazie ne-am ghidat după motto-ul ”Am venit, am văzut și …. vom reveni ca să câștigăm”, ne-a declarat directorul Colegiului Economic Dan Anca.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Patria Recunoscătoare 2024: Clopetele bisericilor din Alba vor răsuna, în semn de omagiu, pentru făuritorii Marii Uniri de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918
Patria Recunoscătoare 2024: Clopetele bisericilor din Alba vor răsuna, în semn de omagiu, pentru făuritorii Marii Uniri de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918 Astăzi, 20 noiembrie 2024, în tot județul Alba, la 106 ani de la înfăptuirea României Mari, clopotele Bisericilor vor răsuna, în semn de omagiu pentru cei care au hotărât la […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport5 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate5 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii5 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentariio zi ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
17 noiembrie: Ziua Internațională a Studenților. Cum a apărut această sărbătoare și când a fost fost celebrată pentru prima dată