O delegație a Colegiului Economic din Alba Iulia, prezentă la un concurs gastrologic internațional în Italia
În perioada 24-27 noiembrie 2014 o delegație formată din elevii: Muntean Olimpiu și Degan Bogdan, însoțiți de directorul Anca Dan și de profesorul Cetean Emil de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia au participat la Concursul Gastronomic International ”Il tartufo nero della Valle Brembana”.
Concursul a fost organizat de Institutul Profesional Hotelier și Gastronomic din San Pellegrino. Terme pe două secțiuni: cocktailuri și gastronomie. Elevii ne-au mărturisit că nivelul de pregătire din școlile profesionale europene este extrem de exigent și profesionist. Este prima participare la un astfel de concurs a elevilor de la Colegiul Economic.
”Pentru mine a fost o experiență unică. Am avut oportunitatea să cunosc colegi din țările participante cu care am legat prietenii chiar dacă eram concurenți”, a spus Muntean Olimpiu.
”Sunt foarte încântat că am participat la acest concurs internațional, am văzut multe ingrediente care nu se regăsesc în bucătaria românească, exemplul cel mai elocvent a fost trufa care a fost ingredientul de bază al concursului. Îmi doresc foarte, foarte mult să particip și anul viitor”, Degan Bogdan.
La ceremonia de decernare a premilor a fost prezent și Consulul României la Milano, domnul Gheorghe Miloșan care a fost impresionat de prestația delegației noastre și a apreciat atât prezența cât și profesionalismul elevilor noștri.
În urma participării s-au pus bazele unor noi colaborări în parteneriat cu două unități de învățământ din Milano și s-au notat bunele practici care există în alte instituții care au aceeași specializare: technician în gastonomie și servicii. Astfel de participări sunt benefice și pentru elevi pentru că oferă diverse oportunități, sunt expusi unui mediu nou pentru învățare, care reprezintă un avantaj în experimentarea unor metode și tehnici noi.
”Avem nevoie de noi participări pentru a ne ridica la nivelul școlilor profesionale. Dacă la târguri internaționale ale firmelor de exercițiu suntem competitivi și obținem premii, iar munca este apreciată și recunoscută, la fel ne dorim ca și pe segmentul gastronomiei internaționale să pășim sigur și profesionist iar preparatele noastre să obțină premii. În acest an și cu această ocazie ne-am ghidat după motto-ul ”Am venit, am văzut și …. vom reveni ca să câștigăm”, ne-a declarat directorul Colegiului Economic Dan Anca.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
INCEDNIU la o locuință din Sebeșel: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 11.30, la o locuință din satul Sebeșel. Intervin pompierii cu trei autospeciale. Citește și: INCENDIU la o locuință în localitatea Vințu de Jos: Pompierii intervin cu două autospeciale Sectia de pompieri Sebeș intervine cu două autospeciale […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 12 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 14 ore
Povestea sau legenda lui Moș Crăciun
-
Curier Județeanacum 2 zile
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 zile
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi