Numărul pacienţilor cu alergii de sezon la polen şi înţepături de insecte este în creştere
Compartimentul de Informare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba previne cetăţenii ca în perioada sezonului cald să fie atenţi la alergiile de sezon precum şi la înţepăturile insectelor. Odată cu venirea primăverii, numărul pacienţilor alergici creşte prin apariţia aşa-ziselor „alergii de sezon”: alergia la polen și alergia la înțepături de insecte. Persoanele care suferă de alergii pot avea simptome încă din primele zile de primăvară.
Polenul se găsește în atmosferă începând cu primele zile calde. Primăvara aerul este încărcat cu polenul pomilor, în cursul verii apare polenul de ierburi și cereale, iar toamna apare polenul de buruieni.
„Simptomele cele mai frecvente date de polen la persoanele alergice sunt cele de rinită asociată cu conjunctivită, astm și chiar urticarie de contact la polen”, a explicat medical alergolog, Diana Izbășescu.
Alergiile provocate de veninul insectelor pot fi periculoase
În zona judeţului Alba cele mai importante insecte responsabile de apariţia unor alergii sunt albinele şi viespile. Veninul lor poate fi periculos atât pentru apicultori cât și pentru alte persoane care intră în contact cu ele.
„Pacienții sensibili la veninul albinelor și viespilor trebuie să ia măsuri de prevenire a contactului cu acestea. În cazul antecedentelor de anafilaxie, mai ales în profesiile expuse la înțepături (apicultori, agricultori, culegători de fructe, cofetari, etc), trebuie să aveţi la îndemână medicamente de uz imediat în caz de reînțepare, alături de autoinjectorul cu adrenalină, care poate salva viața persoanei alergice. Aceasta, la fel ca și anturajul său, trebuie instruit să folosească corect acest dispozitiv”, a mai spus medicul Diana Izbășescu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]