Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Numărul pacienţilor cu alergii de sezon la polen şi înţepături de insecte este în creştere

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compartimentul de Informare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba previne cetăţenii ca în perioada sezonului cald să fie atenţi la alergiile de sezon precum şi la înţepăturile insectelor. Odată cu venirea primăverii, numărul pacienţilor alergici creşte prin apariţia aşa-ziselor „alergii de sezon”: alergia la polen și alergia la înțepături de insecte. Persoanele care suferă de alergii pot avea simptome încă din primele zile de primăvară.

Polenul se găsește în atmosferă începând cu primele zile calde. Primăvara aerul este încărcat cu polenul pomilor, în cursul verii apare polenul de ierburi și cereale, iar toamna apare polenul de buruieni.

„Simptomele cele mai frecvente date de polen la persoanele alergice sunt cele de rinită  asociată cu conjunctivită, astm și chiar urticarie de contact la polen”, a explicat medical alergolog, Diana Izbășescu.

Alergiile provocate de veninul insectelor pot fi periculoase

În zona judeţului Alba cele mai importante insecte responsabile de apariţia unor alergii sunt albinele şi viespile. Veninul lor poate fi periculos atât pentru apicultori cât și pentru alte persoane care intră în contact cu ele. 

„Pacienții sensibili la veninul  albinelor și viespilor trebuie să ia măsuri de prevenire a contactului cu acestea. În cazul antecedentelor de anafilaxie, mai ales  în profesiile expuse la înțepături (apicultori, agricultori, culegători de fructe, cofetari, etc), trebuie să aveţi la îndemână medicamente de uz imediat în caz de reînțepare, alături de autoinjectorul cu adrenalină, care poate salva viața persoanei alergice.  Aceasta, la fel ca și anturajul său, trebuie instruit să folosească corect acest dispozitiv”, a mai spus medicul Diana Izbășescu.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea