Numărul de urgență 112 poate fi accesat şi de persoanele surdo-mute, cu condiția să aibă videotelefon
În urma încheierii unui protocol de cooperare între Ministerul Muncii, STS, ANCOM, Asociaţia Surzilor din România și Asociaţia „1 Iunie 2001”, persoanele cu dizabilități psihosenzoriale care dețin un videotelefon pot accesa, de astăzi, serviciul de urgență 112. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Denisa Pătraşcu.
Aceasta a explicat că este vorba despre un proiect pilot demarat vara trecută, care va fi implementat la nivel naţional. Toate apelurile prin videotelefon, indiferent din ce judeţ vin, vor fi direcţionate către serviciul 112 Buzău, unde există un interpret mimico-gestual care preia mesajele şi le comunică dispeceratului.
Secretarul de stat a admis că nu toate persoanele cu dizabilităţi de acest tip şi-ar putea permite achiziţionarea unui videotelefon, însă se încearcă identificarea unor soluţii de finanţare, eventual prin accesarea de fonduri europene, printr-o axă specială.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la nivel naţional sunt 23.373 de persoane surdo-mute, dintre care 111 sunt instituţionalizate, restul fiind în familii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump?
Cât costă un hectar de teren arabil în România? Zonele în care este cel mai ieftin, unde este cel mai scump? Potrivit ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS),.41.624 de lei este prețul mediu cu care s-a vândut un hectar de teren arabil în România. Harta prețurilor pentru terenurile agricole arată că cel […]