Numărul de salariați la Stat a crescut cu 13.000, în prima jumătate a anului

Una din zece noi angajări s-a făcut la Stat, în 2017, iar efectivul de salariaţi din sectorul bugetar a crescut cu aproape 13.000 de persoane în prima jumătate anului, ajungând, din nou la 1,2 milioane de persoane, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

Creşterea numărului de angajaţi la stat din prima jumătate a anului reprezintă 10% din numărul total de noi angajări făcute la nivelul întregii economii anul acesta.

ELIT

„Sunt din ce în ce mai mulţi angajaţi interesaţi de locurile de muncă din instituţiile de stat pentru că, la banii pe care îi primesc, nivelul de responsabilitate şi volumul de muncă sunt mai reduse. Recent am vorbit cu o clientă care mi-a spus că tocmai i-a plecat o ingineră care abia venise din concediul de creştere a copilului la o autoritate a statului, pentru că nu i-a mai convenit volumul de muncă, iar oferta salarială de la stat era dublă faţă de cea din fabrică“, a spus Cristina Postolache, managing partner în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane Big4HR.

Statul cheltuie anual 57 de miliarde de lei cu salariile personalului din sectorul bugetar, adică 7,5% din PIB.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

mike 13 august 2017 at 20:08

Daca tot asa se merge , Romania va da faliment– Nimic absolut nimic nu va iesi din trindaveala — O economie sanatoasa are ca radacina — MUNCA- –Marea problema e ca — munca nu e apreciata si se pun mari lanturi la roata intrprinzatorilor authtoni care ar putea sa mareasca numarul de muncitori–care la rindul lor ar umple bugetul statului prin taxe — Dar cum la conducere avem –berbeci- totul e anapoda —

ineptul 13 august 2017 at 22:39

@ mike,
…subscriu !,…

Plătitor de taxe 14 august 2017 at 16:15

Cand iesim in strada sa oprim marsaviile? Alta solutie nu exista.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...