Rămâi conectat

Actualitate

Numărul de salariați la Stat a crescut cu 13.000, în prima jumătate a anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una din zece noi angajări s-a făcut la Stat, în 2017, iar efectivul de salariaţi din sectorul bugetar a crescut cu aproape 13.000 de persoane în prima jumătate anului, ajungând, din nou la 1,2 milioane de persoane, arată datele publicate de Ministerul de Finanţe.

Creşterea numărului de angajaţi la stat din prima jumătate a anului reprezintă 10% din numărul total de noi angajări făcute la nivelul întregii economii anul acesta.

„Sunt din ce în ce mai mulţi angajaţi interesaţi de locurile de muncă din instituţiile de stat pentru că, la banii pe care îi primesc, nivelul de responsabilitate şi volumul de muncă sunt mai reduse. Recent am vorbit cu o clientă care mi-a spus că tocmai i-a plecat o ingineră care abia venise din concediul de creştere a copilului la o autoritate a statului, pentru că nu i-a mai convenit volumul de muncă, iar oferta salarială de la stat era dublă faţă de cea din fabrică“, a spus Cristina Postolache, managing partner în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane Big4HR.

Statul cheltuie anual 57 de miliarde de lei cu salariile personalului din sectorul bugetar, adică 7,5% din PIB.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing

Ziarul Unirea

Publicat

în

O noua escrocherie te poate lăsa printr-un apel fără niciun ban în cont: Cum funcționează metoda spoofing Escrocii au găsit o nouă metodă prin care încearcă să le fure banii din conturi oamenilor neatenți, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică. Este vorba de „spoofing” și înseamnă mascarea identității. Citește și: Schimbare importantă la cardurile de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea