Rămâi conectat

Actualitate

Noua recalculare a pensiilor 2024: Sporurile permanente sau nepermanente care sunt luate în calcul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua recalculare a pensiilor 2024: Sporurile permanente sau nepermanente care sunt luate în calcul

Președintele Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat că, începând din luna septembrie 2024, va începe recalcularea din oficiu a pensiilor, pe baza adeverințelor depuse de pensionari privind sporurile permanente sau nepermanente obținute de-a lungul carierei.

„Este o falsă problemă, pentru că majoritatea acestor adevenințe se află deja la dosarele de pensii. Și dacă doriți, vreți să vă arăt că am luat acum, cu o oră înainte, niște dosare de aici, de la sectorul 5, unde aceste adevenințe sunt la dosare. Noi deja le-am și identificat, odată cu procesul de evaluare.

Citește și: Noutăți pensii: Pensionarii care nu au primit încă deciziile de recalculare a pensiilor. Care sunt motivele

Am identificat toate aceste dosare la nivel național, iar începând din această lună, noi vom face deja recalcularea din oficiu acestor dosare, unde avem aceste adevenințe în dosar, pentru că oamenii, când au depus dosarul de pensii, și-au depus absolut toate adevenințele, indiferent că erau cu sporuri permanente sau cu sporuri nepermanente. Legislația până la 31 de august nu ne-au permis să le luăm în calcul, dar începând de luna septembrie, legislația permite”, a spus Daniel Baciu, informează România TV.

Probleme cu pensiile recalculate: 2853 de decizii conțin ”erori materiale”

Președintele Case Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a declarat marți, într-o conferință de presă la sediul Ministerului Muncii, că la nivel național există 2.853 de decizii de recalculare a pensiilor care conțin „erori materiale” și care vor fi refăcute „în perioada următoare”.

Citește și: „Mica recalculare” a pensiilor 2024: Cine poate beneficia de valorificarea veniturilor nepermanente și ce documente sunt necesar

„Vin cu cifrele finale privind numărul de pensionari și asigurați care ni s-au adresat de când a început distribuția deciziilor de recalculare. La nivel național am acordat 49.000 de audiențe privind clarificări a deciziilor de recalculare. Am avut un număr de 13.600 de cereri revizuire sau de recalculare trimise la casele teritoriale de pensii. Deci avem 62.600 de cereri primite la nivel național. Dintre acestea, avem 2.853 de decizii de recalculare pe care colegii le-au analizat și care urmează să fie revizuite de colegii mei. Înseamnă 0,062% la nivel național, din totalul deciziilor de recalculare, este un procent foarte mic. În perioada următoare deciziile vor fi revizuite, au fost niste erori materiale făcute în diverse județe din țară”, a declarat Daniel Baciu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Nodul rutier de la Cugir, pe Autostrada A1, tot mai aproape de realizare: Indicatorii tehnico – economici, aprobați de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nodul rutier de la Cugir, pe Autostrada A1, tot mai aproape de realizare: Indicatorii tehnico – economici, aprobați de Guvern Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri, 4 septembrie 2024, indicatorii tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ,,Nod rutier A1 (km 326+155) – DJ 704 (Cugir)”, județul Alba. Descrierea situaţiei actuale În prezent, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea