NOU teren de joacă pentru elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia. Proiectul „Pauză pentru joacă” a fost inaugurat
NOU teren de joacă pentru elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia. Proiectul „Pauză pentru joacă” a fost inaugurat
Copiii din cadrul Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia se vor putea bucura de acum de un nou teren de joacă.
Acest proiect îşi dovedeşte tot mai mult importanţa în evoluţia celor mici şi anume joaca, liberă ori ghidată, ca parte integrată a procesului de învăţare, exersând perseverenţa şi coordonarea motrică, dezvoltând creativitatea, atenţia, imaginaţia, logica, echilibrul, îndemânarea şi viteza de reacţie.
Iar cum atunci când vorbim despre joacă în cadrul sistemului de învăţământ, vorbim despre pauză, ca moment clar delimitat de relaxare, eliberare de energie şi socializare, în mod clar se conturează drept indispensabil un spaţiu special destinat, un centru de activităţi în aer liber.
Acum mai mult decât oricând, în special din cauza pandemiei Covid-19, petrecerea timpului în aer liber, în zone sigure şi la îndemână îşi dovedesc utilitatea inclusiv în cadrul unităţilor de învăţământ.
Tocmai de aceea, un astfel de centru de activităţi în aer liber va pune la dispoziţie elevilor şi cadrelor didactice o zonă dedicată, cu multiple funcţionalităţi, cu elemente educative ce vor ajuta la însuşirea prin joc a unor cunoştinţe ori abilităţi (cifre şi litere, forme geometrice, culori, indicarea orei, animale marine, etc), creativitate, motricitate fină şi grosieră, relaxare, socializare, iar o parte dintre elemente de joacă integrate în pardoseală simulează realitatea şi au rol în învăţare prin joacă (şoseaua, semnele de circulaţie, etc).
Suprafaţa de exploatare e acoperită cu pardoseală elastică antitraumă de exterior, special destinată spaţiilor de joacă, ce le asigură copiilor cele mai bune condiţii de confort, igienă, cu accent pe siguranţa la locul de joacă, dar şi pe durabilitate.
Mobilierul urban vine să întregească tabloul de relaxare, dar în acelaşi timp vine în întâmpinarea solicitării de a susţine cursuri în aer liber, prin existenţa amfiteatrului ori a băncilor ce pot fi repoziţionate respectând regulile actuale de distanţare socială. Suprafeţele comune precum şi întreaga zonă de activităţi vor fi uşor de igienizat.
Proiectul ”Pauza de joacă” vine cu un important beneficiu comunităţii, având impact asupra unui număr considerabil de copii, ce vor avea astfel şansa la o educaţie integrată, cu accent atât pe învăţarea pedagogică, cât şi pe învăţarea prin joacă. Elevii vor veni la o şcoală actuală, adaptată nevoilor şi în concordanţă cu spiritul lor de copii. Cu bucurie se vor întoarce apoi în comunitate, formaţi în spiritul cunoaşterii sub toate formele ei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Trafic ÎNGREUNAT pe Transalpina – DN 67 C: Copaci căzuți pe carosabil între Tău Bistra și Barajul Oașa
Trafic ÎNGREUNAT pe Transalpina – DN 67 C: Copaci căzuți pe carosabil între Tău Bistra și Barajul Oașa Traficul rutier este îngreunat vineri dimineața pe Transalpina – DN 67 C, din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Citește și: 21-22 noiembrie 2024 | COD ROȘU de ninsori și viscol în zona montană din Alba și alte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan