Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

NOU teren de joacă pentru elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia.  Proiectul „Pauză pentru joacă” a fost inaugurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

NOU teren de joacă pentru elevii Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia.  Proiectul „Pauză pentru joacă” a fost inaugurat

Copiii din cadrul Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia se vor putea bucura de acum de un nou teren de joacă.

Acest proiect îşi dovedeşte tot mai mult importanţa în evoluţia celor mici şi anume joaca, liberă ori ghidată, ca parte integrată a procesului de învăţare, exersând perseverenţa şi coordonarea motrică, dezvoltând creativitatea, atenţia, imaginaţia, logica, echilibrul, îndemânarea şi viteza de reacţie.

Iar cum atunci când vorbim despre joacă în cadrul sistemului de învăţământ, vorbim despre pauză, ca moment clar delimitat de relaxare, eliberare de energie şi socializare, în mod clar se conturează drept indispensabil un spaţiu special destinat, un centru de activităţi în aer liber.

YouTube video

Acum mai mult decât oricând, în special din cauza pandemiei Covid-19, petrecerea timpului în aer liber, în zone sigure şi la îndemână îşi dovedesc utilitatea inclusiv în cadrul unităţilor de învăţământ.

Tocmai de aceea, un astfel de centru de activităţi în aer liber va pune la dispoziţie elevilor şi cadrelor didactice o zonă dedicată, cu multiple funcţionalităţi, cu elemente educative ce vor ajuta la însuşirea prin joc a unor cunoştinţe ori abilităţi (cifre şi litere, forme geometrice, culori, indicarea orei, animale marine, etc), creativitate, motricitate fină şi grosieră, relaxare, socializare, iar o parte dintre elemente de joacă integrate în pardoseală simulează realitatea şi au rol în învăţare prin joacă (şoseaua, semnele de circulaţie, etc).

Suprafaţa de exploatare e acoperită cu pardoseală elastică antitraumă de exterior, special destinată spaţiilor de joacă, ce le asigură copiilor cele mai bune condiţii de confort, igienă, cu accent pe siguranţa la locul de joacă, dar şi pe durabilitate.

Mobilierul urban vine să întregească tabloul de relaxare, dar în acelaşi timp vine în întâmpinarea solicitării de a susţine cursuri în aer liber, prin existenţa amfiteatrului ori a băncilor ce pot fi repoziţionate respectând regulile actuale de distanţare socială. Suprafeţele comune precum şi întreaga zonă de activităţi vor fi uşor de igienizat.

Proiectul ”Pauza de joacă” vine cu un important beneficiu comunităţii, având impact asupra unui număr considerabil de copii, ce vor avea astfel şansa la o educaţie integrată, cu accent atât pe învăţarea pedagogică, cât şi pe învăţarea prin joacă. Elevii vor veni la o şcoală actuală, adaptată nevoilor şi în concordanţă cu spiritul lor de copii. Cu bucurie se vor întoarce apoi în comunitate, formaţi în spiritul cunoaşterii sub toate formele ei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 23 mai 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele O negativ și A negativ. ”Vă rugăm frumos să vă faceți timp și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea