Rămâi conectat

Curier Județean

Nou succes al artei aiudene, în Statele Unite ale Americii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Fundaţia Inter-Art Aiud a organizat în parteneriat cu  Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ambasada României din SUA – Washington, D.C., Reprezentanţa Permanentă a României la ONU – New York, Consiliul Judeţean Alba, Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, două expoziţii internaţionale de artă în Statele Unite ale Americii: lExpoziţia Intercontinental Connections (cuprinzand 53 de artişti din 32 de ţări de pe toate continentele) s-a constituit într-o retrospectivă a bienalelor de grafică mică desfaşurate la Aiud şi a fost vernisată la sediul Centrului Woodrow Wilson  din Washington, D.C. (SUA)  în prezenţa vice-preşedintelui executiv al Centrului Woodrow Wilson dl.Michael  Van Dusen şi a d-lui Adrian Tudorache, secretar 2 al ambasadei României în SUA. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 16 septembrie – 16 noiembrie 2011.lExpoziţia internaţională „Libertate şi artă- fără frontiere” organizată la Galeria „New Arts Program” din Kutztown (Pennsylvania, SUA), cuprinzând o retrospectivă a taberelor Inter-art cu 41 de artişti din 26 de ţări. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 09 septembrie – 30 octombrie 2011.
Delegaţia Inter-Art Aiud a fost invitată  în emisiunea de 60 de minute a  lui James Caroll într-o discuţie despre artă şi despre proiectul de promovare culturală a judeţului Alba şi a zonei Aiudului, emisiune difuzată pe reţeaua de cablu din New York şi Philadelphia. Fundaţia  Inter-art Aiud a participat  la comemorarea evenimentelor din 11 septembrie 2001 aducând un omagiu celor care şi-au pierdut viaţa. Expoziţiile organizate  s-au constituit într-un gest de respect al memoriei celor care au dispărut în tragicele evenimente. Obiectivele proiectului au fost: lpromovarea artei contemporane prin numărul de artişti participanţi la cele două expoziţii; lcontactul cu publicul de artă şi cu media de specialitate  prin expoziţii, întâlniri şi prin participarea la emisiuni la televiziunea americană; lpromovarea artei româneşti prin artiştii români prezenţi în expoziţie : 8 artişti din judeţul Alba, prezenţi în expoziţia de la Washington şi 6 artişti în expoziţia de la Kutztown; lpromovarea zonei Aiudului şi a judeţului Alba direct, prin media şi prin tipărituri, respectiv cataloagele expoziţiilor cuprinzând şi pagini de promovare a zonei Alba. (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Stremț: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Stremț: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit vineri dimineața, în jurul orei 6.00, la o locuință din Stremț. Intervin pompierii cu trei autospeciale.  Citește și: UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Detașamentul de pompieri Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea