Noile case de marcat, greu de găsit. Doar un sfert dintre comercianți au instalat noile aparate
De la 1 noiembrie, toți comercianții ar trebui să aibă instalate case de marcat cu jurnal electronic, așa încât să reducă evaziunea fiscală. În realitate, peste trei sferturi dintre ei folosesc vechile aparate, cu rolă jurnal pe suport de hârtie. Cererea e mare și mulți comercianți spun că așteaptă și luni de zile până primesc dispozitivele.
Mădălina Dinu a plătit de peste o lună 3 mii de lei pentru 3 case de marcat cu jurnal electronic. Nu le-a primit înainte de 1 noiembrie, data limită până când trebuia să le instaleze.
Mulți comercianți abia acum se interesează de oferte pentru noile case de marcat.
Sunt liste de așteptare cu peste 400 de solicitări la unul dintre distribuitori.
În București, se estimează că aproape jumătate dintre comercianți și-au schimbat casele de marcat. În ţară însă, procentul este mult mai mic.
Estimările arată că ar fi nevoie de 600 de mii de case de marcat cu jurnal electronic. În funcțiune sunt doar 120 de mii.
Ministerul Finanțelor precizează că nu vor fi sancționați comercianții care nu au încă astfel de case de marcat din motive independente de voința lor.
Sursa: stiritvr.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Pensionare anticipată 2025: Pensia anticipată cu penalizare. Stagiul de cotizare contributiv, cele asimilate și perioadele necontributive, luate în calcul
Pensionare anticipată 2025: Pensia anticipată cu penalizare. Stagiul de cotizare contributiv, cele asimilate și perioadele necontributive, luate în calcul Potrivit prevederilor din noua Lege a pensiilor nr.9/2023, a fost eliminată obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor documentelor prevazute de legislația din domeniul de activitate al caselor teritoriale de pensii, fotocopierea gratuită a documentelor originale […]