Noi informații în cazul comisarului Traian Berbeceanu: Un martor susține că a fost torturat la propriu pentru a semna pe lucrurile scrise, dictate de procuror
Noi informații ies la iveală în cazul comisarului Traian Berbeceanu, de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO): Un martor susține că a fost torturat la propriu pentru a semna pe lucrurile scrise, dictate de procuror.
Cei care au conspirat împotriva lui Berbeceanu au folosit metode îngrozitoare în încercarea de a-l distruge pe comisar.
Un martor susține că a fost torturat la propriu, fiind introdus într-un beci și lăsat fără apă și mâncare, pentru a semna pe lucrurile scrise, dictate de procuror.
„Am fost introdus într-un beci întunecos, fără apă și mâncare”, s-a plâns un martor. „Am fost practic torturat până să îmi pun semnătura pe lucrurile scrise, dictate de dl. procuror. Eu am spus că nu am dat niciun fel de bani d-lui Berbeceanu”, afirmă martorul Gabor Scaglione Cosimo.
Și fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroșani, Alin Simota, a recunoscut că a fost pus să dea declarații împotrivă lui Berbeceanu, în perioadă în care era arestat preventiv.
„Mi-am dat seama cu stupoare că mi se cereau să spun lucruri care ar fi condus spre o defăimare a domnului Berbeceanu. Eu mereu am spus că nu scriu după dictare”, a spus Alin Simota.
În timp ce comisarul Traian Berbeceanu a fost achitat pentru toate acuzațiile pentru care a fost încarcerat mai bine de luna, procurorii și polițistul care au conspirat împotrivă să au fost condamnați în prima instanță la pedepse cuprinse între doi și 7 ani de închisoare.
„Având în vedere gravitatea extremă a faptelor comise, cinismul de care au dat dovadă, faptul că au refuzat să-și asume răspunderea pentru propriile fapte, justifica pe deplin aplicarea unor pedepse orientate la maximul prevăzut de lege pentru faptele comise”, se arată în motivarea condamnării.
Însă, tocmai din pricină detaliilor acestui caz procurorii DNA insistă că înaltă curte să le dea inculpaților pedepse maxime, ce pot ajunge până la zece ani de detenție.
Sursa: bugetul.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
25 iulie – Adormirea Sfintei Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu În data de 25 iulie, în fiecare an, credincioșii o prăznuiesc pe Sfânta Ana, mama Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sfânta Ana Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria, mama lui Hristos. Ana era din seminția lui Levi […]
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române
23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta
Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]