Nicio mașină parcată, în prima parcare cu plată din Alba Iulia. Șoferii aleg locurile gratuite
În noaptea de marți spre miercuri niciun șofer nu a ales să-și parcheze autoturismul în parcarea de pe Tudor Vladimirescu, din centrul municipiului, prima cu plată din Alba Iulia, care a devenit funcțională de luni.
Tariful este de un leu pentru 30 de minute, între orele 8.00 – 17.00, și un leu pentru o oră, în intervalul 17.00 – 8.00. După cum era de așteptat, nimeni nu s-a oferit să dea bani, iar șoferii au înțeles să-și parcheze mașinile în spatele blocurilor, pe străzile marginale sau în parcările publice, gratuite, din centrul municipiului, spre pildă Piața Iuliu Maniu.
Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de parcare cu plată din zona centrală – str. Tudor Vladimirescu a fost aprobat, săptămâna trecută, în ședința extraordinară a Consiliului Local Alba Iulia.
Documentul administrativ conține și un amendament, respectiv plata unui abonament de 100 de lei pe lună pentru fiecare dintre cele 18 locuri rezervate rezidenților (locatari ai blocurilor din apropiere). În cazul în care aceștia doresc să plătească mai puțin au posibilitatea de a folosi parcarea din spatele blocurilor, unde taxa este de 10 ori mai mică deoarece zona nu necesită cheltuieli de întreținere speciale.
Viceprimarul Gabriel Pleșa a declarat, recent, la radio Unirea FM, că toate parcările publice din municipiul Alba Iulia vor fi, în curând, cu plată, iar sistemul de taxare pentru autoturisme va fi implementat în Cetatea Alba Carolina până la sfârșitul anului.
Acesta a mai afirmat că tarifele ar urma să fie modice, iar deciziile vor fi luate după un vot în Consiliul local.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Județul Alba, campion la cadastrarea proprietăților: Care sunt comunele din județ cadastrate integral
Județul Alba, campion la cadastrarea proprietăților: Care sunt comunele din județ cadastrate integral Județul Alba are 13 UAT-uri cadastrate integral, dintre care 7 au beneficiat de fonduri europene, prin Proiectul major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, finanțat până la finalul anului 2024 prin […]