Rămâi conectat

Actualitate

Nereguli pe lanțul de comercializare a combustibililor. ANAF a aplicat sancțiuni de 8,6 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct

Fiscul a aplicat sancțiuni de peste 8,6 milioane lei pentru nereguli pe lanțul de comercializare a combustibililor, se arată într-un comunicat al instituției trimis joi.

„Inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF au verificat, în perioada martie — iulie, 533 de firme care transportă și comercializează en-gross și en-detail combustibili (benzină, motorină, GPL). S-au constatat abateri pentru sancționarea cărora inspectorii antifraudă au dispus 132 de avertismente, 296 de amenzi în cuantum de 3,32 milioane lei, confiscarea de numerar și venituri de peste 5,27 milioane lei”, se arată în document.

În plus, spune ANAF, au fost confiscați și 2.633 litri de GPL și 8.600 litri de motorină și benzină depozitați în spații neautorizate.

„În urma analizelor preliminare de risc fiscal și a controalelor inopinate realizate la nivel național, au fost constatate încălcări ale condițiilor legale de autorizare și funcționare, precum desfășurarea activității de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari. O altă abatere constatată a fost legată de comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare și control autorizate sau având buletine de verificare metrologică și certificate de calibrare expirate”, informează Agenția.

Fiscul precizează că acțiunea inspectorilor antifraudă de prevenire și combatere a evaziunii fiscale continuă prin monitorizarea celor mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de producție și depozitare a produselor energetice și a celor 4.937 de locații atestate pentru comercializarea en-gross și en-detail a produselor energetice.

„Activitățile din domeniul produselor energetice au un risc fiscal ridicat iar inspectorii DGAF vor verifica respectarea prevederilor legale aplicabile pe parcursul transportului, identificarea circuitelor tranzacționale de la expeditori la beneficiarii finali, care comercializează produsele energetice către populație. Reamintim că unul dintre principalele obiective ale acțiunilor de control organizate de ANAF este protejarea agenților economici corecți împotriva efectelor anticoncurențiale ale pieței nefiscalizate”, menționează sursa citată.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Premiul pentru tinerii antreprenori europeni 2025: Apelul pentru depunerea candidaturilor, lansat. Finaliștii primesc îndrumare personalizată în valoare de 20.000 de euro

Bera Larisa

Publicat

în

Premiul pentru tinerii antreprenori europeni 2025: Apelul pentru depunerea candidaturilor, lansat. Finaliștii primesc îndrumare personalizată în valoare de 20.000 de euro Comisia Europeană a lansat luni, 20 ianuarie 2025, apelul la candidaturi pentru Premiul pentru tinerii antreprenori europeni, care are ca scop să promoveze inițiativele inovatoare ale tinerilor din întreaga Europă. Citește și: Interes crescut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea