Rămâi conectat

Sport

Naţionala, rampă de lansare spre Occident pentru internaţionalii Unirii!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia se mândreşte cu faptul că a avut doi jucători titulari în echipa naţională participantă la Campionatul European Under 17, fundaşul Eduard Schuller (integralist) şi atacantul Fabian Himcinschi (înlocuit în două jocuri). Dincolo de acest element important rămâne faptul că ambii fotbalişti, consideraţi speranţe ale fotbalului autohton şi-au crescut consederabil cota şi implicit sunt conectaţi, prin prisma evoluţiilor sub „tricolor” spre posibilitatea unor transferuri imediate. După ce a ratat toate obiectivele, naţionala s-au întors ieri în ţară şi pentru tinerii jucători albaiulieni urmează câteva zile de pauză. Deveniţi în câteva luni adevărate vedete, Himcinschi şi Schuller pot deveni şi salvatorii financiari ai clubului de unde s-au lansat.
l”Vreau să plec în vară”, spune golgheterul Fabi
Golgheterul naţionalei juniorilor mici, cu 9 goluri înscrise în tot atâtea partide oficiale, Fabian Himcinschi are perspectiva plecării imediate. Chiar ieri la stadionul „Cetate” au poposit doi impresari, un grec şi un italian care au discutat cu oficialii „alb-negrilor” pe tema achiziţionării longilinului vârf. „Suntem în negocieri atât cu AEK Atena, cât şi cu alte cluburi din Italia. Ne dorim să scoatem un preţ cât mai bun acum, dar şi procente la o vânzare ulterioară”, a spus Vasile Trifan, vicepreşedinte CA. Formaţia din Grecia a oferit săptămâna anterioară suma de 150.000 euro, dar şefii Unirii încearcă suplimentarea propunerii. „Aş vrea să se realizeze un transfer imediat în străinătate. Cred că ar fi momentul oportun pentru a-mi continua ascensiunea în fotbalul mare. Aştept să se lămurească negocierile”, a spus ieri Fabian. „Participarea la CE a fost o experienţă unică, mă va urmări toată viaţa, dar s-au amestecat dezamăgirile cu fericirea. Regret enorm că n-am putut să-mi aniversez împlinirea vârstei de 17 ani, cu un meci în semifinală. Sunt supărat pentru că am avut calificarea în mână, chiar dacă pentru mine a fost o competiţie reuşită”, a explicat Himcinschi jr (foto, în centru, cu nr. 9).
l”Mi-aş dori un transfer afară”, afirmă Schuller
Surpriza din defensiva „tricoloră” după ce a reuşit să tranşeze în favoarea sa titularizarea în detrimentul lui Ionuţ Neag (originar din Pianu de Jos, „U” Cluj), Eduard Schuller a precizat că echipa Under 17 a României  a avut neşansă în Serbia. „Calificarea s-a tranşat în primul meci cu Cehia, când am fost egalaţi cu două minute înainte de final. Suntem necăjiţi că am ratat obiectivul, însă eu cred că ne-am depăşit cu mult condiţia. N-avem valori individuale deosebite, tot ce am izbutit a fost prin forţa grupului”, a afirmat Schuller. Puternicul fundaş, adeptul unui stil atletic de joc a împlinit 17 ani în 19 martie şi visează la realizarea unui transfer extern. „Ştiu că în trecut a existat interes din partea unor formaţii din Anglia. Mi-aş dori şi eu să plec cât de repede posibil la o echipă de «afară»”, a spus Schuller (foto, în centru, cu nr. 3). Aventura românescă în Serbia s-a încheiat, dar cei doi talentaţi jucători originari din Cetatea Marii Uniri sunt înscrişi pe orbita performanţei, având atuul prezenţei în echipa naţională şi a unui viitor extrem de promiţător. Altfel, FC Unirea va susţine sâmbătă, pe „Cetate” un meci de verificare cu FC Hunedoara, de la ora 11.00.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea