Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mugurel Sârbu: „Lăcomia, minciună, manipularea… piesă într-un singur act. Se joacă la Sebeş”

Publicat

în

Actori… Nicolae Matei, Gheorghe Ciul şi Ioan Hănţulescu („Drept la replică” din partea primarului Mugurel Sârbu)

Diletanţi, oameni ai momentului, măscărici… scena unui teatru ambulant. Cabotinii vremurilor noastre… Un teatru ieftin cu actori mediocri, un teatru la care oamenii nu mai vor să asiste, un teatru la care, poate, doar câţiva ar mai dori să plătească bilete, având marele regret, la final, că şi-ar fi putut găsi altceva mai bun de făcut. Păcat că tot ceea ce contează este efectul imediat şi nu calitatea şi profesionalismul actului întreprins. Rânjete, zâmbete forţate şi câteva aplauze finale răzleţe… Şi toate acestea pentru ce? Pentru a fi pe prima pagină, pentru a te face cunoscut sau, poate, pentru a mai ieşi încă o dată la rampă? Dacă nu găsim motive, le inventăm, pentru că se poartă. Dacă nu cunoaştem realitatea, minţim, pentru că este mai la-ndemână. Aici, pe plaiurile mioritice, doar minciuna vinde. Suntem flămânzi de senzaţii, de lucruri mărunte, dar strigăm în gura mare că dorim adevărul, fără a contribui cu nimic la acest proces atât de greu.
De ce ne este nouă, românilor, atât de greu şi ne este drumul atât de anevoios? Nu dorim să ne erijăm în persoane atotştiutioare, departe de noi gândul acesta, dar evidenţele până şi orbii le „văd”. Credem că banii şi meschinăria rezolvă totul, negândindu-ne că mai avem şi altceva la îndemână: moralitatea, bunul simţ şi profesionalismul. Probabil pentru unii dintre voi, domnilor ziarişti, aceste noţiuni sunt unele cu rang de neologisme, provenite dintr-o alta limbă, care încă mai au un lung parcurs pentru a intra în DEX-ul limbii române, şi cine ştie…?! Sau poate este  o supraapreciare? Cine va deschide DEX-ul pentru a citi aceste definiţii? Sigur nu cei la care facem referire în aceste rânduri (domnul Ioan Hănţulescu şi Gheorghe Ciul).
De ce pozaţi în bunii Samariteni? Oare nu ştiţi că aceşti oameni aveau frica lui Dummnezeu, acel Dumnezeu pe care dumneavoastră, domnule Hănţulescu, îl pomeniţi în finalul articolului apărut doar în ediţia scrisă din data de 20 ianuarie 2012, deoarece numai aşa vă mai puteţi vinde fiţuica?  Oare nu cunoaşteţi că una dintre cele 10 porunci este „Să nu minţi”, poruncă ce era cunoscută Samaritenilor? Nu suntem religioşi din cale-afară dar ştim că, înainte să afirmăm ceva, trebuie să ne informăm din mai multe surse pentru a afla versiunea corectă. Aţi omis acest lucru, domnilor, sau nu aţi ştiut că este o etapă necesară în demersul dumneavoastră jurnalistic? Face parte din deontologia profesională a unui ziarist, până la urmă. Sau greşesc? Sigur nu aţi ştiut, căci altminteri l-aţi fi sunat şi l-aţi fi întrebat dacă tot ceea ce vă dictează unii şi alţii să scrieţi este adevărat sau nu. Şi dacă aţi fi făcut toate aceste lucruri, aţi fi tras concluzia, singuri, că acest articol nu şi-ar fi avut locul în paginile ziarului Unirea. Vă putem pune la dispoziţie actul prin care doamna Bejinariu a renunţat la ajutorul social, încă din luna septembrie a anului 2011, pe motiv că s-a împăcat cu soţul. Deci, i-a fost anulat ajutorul social din dorinţa sa, nu că aşa ar fi vrut primarul Mugurel Liviu Sârbu şi nici cei din cadrul Serviciilor Publice de Asistenţă Socială.
În cazul acesta este necesară doar judecata cetăţenilor pe care îi dezinformaţi în nenumărate rânduri şi nu judecata divină, pentru că, în final, tot Dumnezeu le va judeca pe toate.
Biroul de Presă al Municipiului Sebeş

N.red. Dacă aşa arată un „drept la replică” din partea unei instituţii administrative a cărei activitate este finanţată din banii dumneavoastră, ai sebeşenilor, atunci nu ne mai miră lipsa de performanţă a acestei instituţii. Vă lăsăm pe dumneavoastră să vă delectaţi cu toate încălcările flagrante ale gramaticii limbii române, cu lipsa de logică, cu gafele semantice şi semiotice din cuprinsul acestei notiţe veninoase, cu lipsa aliniatelor, cu redundanţele şi, nu în ultimul rând, cu insultele la adresa noastră, la modul personal. Patetic, jalnic, rizibil, departe de ceea ce ar trebui să fie comunicatul unei primării. Apropo, domnule primar, pe ce criterii aţi angajat-o pe cea care a defecat acest „drept la replică”, din „vintrele sale intelectuale”? (Doamna sau domnişoara Romana Tabal) După aceleaşi criterii de performanţă cu ale dumneavoastră? Aşteptăm adevăratul drept la replică, aşa cum se cuvine din partea unui „doctor-inginer-economist” cum se autointitulează Liviu Mugurel Sârbu.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Opinii - Comentarii

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Publicat

în

16 mai| Prima eclipsă totală de lună din 2022: De unde se poate vedea „Luna sângerie”, în România

Luni, 16 mai, va avea loc un fenomen astronomic spectaculos și anume prima eclipsă lunară din 2022. „Lună sângerie” va putea fi observată și din România, însă pentru scurt timp.

O eclipsă lunară totală, care are loc atunci când Luna plină intră în umbra Pământului, va fi vizibilă în regiuni din Americi, Antarctica, Europa, Africa și Pacificul de Est. Între timp, o eclipsă penumbrală, un eveniment produs atunci când Luna se află în umbra mai redusă a Pământului, va fi vizibilă în Noua Zeelandă, Europa de Est și Orientul Mijlociu. Fred Espenak, om de știință specializat în eclipse, a catalogat eclipsa din 16 mai drept o „super-Lună”, adică o Lună la perigeu (cel mai aproape punct de Pământ), astfel că noi vom avea parte de „o eclipsă de super-Lună sângerie”.

Deși momentul exact va depinde în funcție de locul în care ne aflăm, Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” ne ajută și ne arată că eclipsa parțială va începe în data de 16 mai, la ora 05:28 (ora României). „Luna sângerie” își va atinge punctul maxim la ora 07:11 (ora României).
Prima dintre cele două eclipse lunare din 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Apoi, evenimentul se va sfârși la ora 08:55 (ora României). Faza penumbrală a eclipsei va începe cu o oră mai devreme și se va sfârși cu o oră mai târziu după eclipsa parțială.

Aceasta va fi prima dintre cele două eclipse lunare din 2022. Următoarea va avea loc în data de 8 noiembrie și va putea fi observată din Asia, Australia, America de Nord, regiuni din Europa de Nord și de Est, Arctica și mare parte din America de Sud.

„Luna sângerie” va apărea în data de 16 mai, ora 07:11 (ora României). Toate fazele eclipsei se vor sfârși la ora 08:55 (ora României).

Sursa: descopera.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

15 Mai: Ziua Internaţională a Familiei. Punctul central al interacţiunilor dintre generaţii, care ne susţine în momente de criză

Publicat

în

Cea de 27-a aniversare a Zilei Familiei vine într-un climat de criză medicală și socială la nivel global. Pandemia aduce în prim plan nevoia de a investi în politici de protecție socială pentru cei vulnerabili. Familiile duc greul crizei, având grijă de membrii lor, fiind alăturii de copiii care nu merg în perioada asta la școală și în același timp continuându-și responsabilitățile de la locul de muncă.

Familiile sunt „nucleul de bază” a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Familia are un rol esenţial şi în asigurarea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor, prin suport afectiv, îngrijire, vaccinare preventivă sau tratament când sunt bolnavi. În schimb, politicile publice şi programele sociale trebuie să-i asiste efectiv pe părinţi să-şi poată îndeplini acest rol şi trebuie să crească sprijinul financiar acordat familiilor, în special a celor aflate în dificultate sau situaţii vulnerabile.

Elit - Gustul Desăvârșit

De exemplu, prin măsuri cum sunt alocaţiile pentru copii sau ajutoarele acordate condiţionat, dacă părinţii le asigură copiilor o îngrijire preventivă sau dacă îi trimit la şcoală, s-a constatat îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor şi a rezultatelor lor şcolare.

De asemenea, politicile publice legate de timpul de muncă au impact asupra sănătăţii tuturor membrilor familiei, şi în special a noilor născuţi, ca şi concediul plătit pentru îngrijirea copilului. De exemplu, concediul de maternitate dă posibilitatea mamelor să alăpteze, ceea ce duce la riscuri mai mici de îmbolnăvire a nou-născuţilor, şi chiar şi a mamelor, iar concediul paternal ajută taţii să aibă relaţii mai apropiate de copiilor lor şi să-şi asume mai multe responsabilităţi în familie.

Au contribuit de asemenea la bunăstarea emoţională politicile publice privind timpul flexibil de lucru, care au dat mai mult timp părinţilor să se ocupe de copii şi să le asigure o îngrijire mai bună. Politicile şi programele privind siguranţa şi stabilitatea mediului familial au contribuit de asemenea la bunăstarea fizică şi emoţională a copiilor şi tinerilor.

Mai mult, e nevoie de politici adecvate şi pentru a ajuta familiile să-i poată îngriji nu doar pe cei cu dizabilităţi sau nevoi speciale, dar şi pe vârstnici, mai ales în actualele condiţii de îmbătrânire a populaţiei.

sursa: un.org tvr.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Donează sânge și intri gratuit la UNTOLD sau Neversea

Publicat

în

BLOOD NETWORK, cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România, inițiată de organizatorii UNTOLD și Neversea, îi așteaptă din nou pe eroi să salveze vieți și să se bucure de experiențe de neuitat la unele dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume.

Ajunsă la cea de-a 8-a ediție, campania de donare de sânge BLOOD NETWORK se desfășoară în 2022 în perioada 14 mai – 3 iulie 2022 în toate centrele de transfuzii din țară și în caravanele mobile. Nevoia de sânge pentru salvarea de vieți persistă în spitalele din țară. În România e nevoie anual de peste 500.000 de unități de sânge.

*Rețeaua <<Blood network>> se extinde în 12 orașe

Anul acesta și orașul Zalău se alătură rețelei BLOOD NETWORK, iar numărul de locații unde fanii UNTOLD sau Neversea pot dona sânge crește la 12 (Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Iași, Craiova, Sibiu, Zalău, Ploiești, București, Târgu Mureș, Oradea, Constanța).

Elit - Gustul Desăvârșit

Calendarul caravanelor mobile BLOOD NETWORK 2022: Cluj-Napoca, 14-15 mai, Monumentul Memorandiștilor, Str. Eroilor; Timișoara, 21-22 mai, Parcare Politehnică; Brașov, 21-22 mai, Bulevardul Republicii; Iași, 28-29 mai, Iulius Mall; Craiova, 28-29 mai, Mall Electroputere; Sibiu, 4-5 iunie, Pietonal Magazin Dumbrava / Piața Mare; Zalău, 4-5 iunie, Prefectura Zalău; Ploiești, 11-12 iunie, Primăria Ploiești; București, 18-19 iunie, Parcul Herăstrău; Târgu Mureș, 25-26 iunie, Piața Tineretului; Oradea, 25-26 iunie, Piața Unirii; Constanța, 2-3 iulie, Piața Ovidiu.

Cei care donează sânge la caravana mobilă, între orele 8:00 și 14:00, și se înscriu în baza de date ,,Și Eu Donez” (reteaua.sieudonez.ro) primesc un abonament la UNTOLD sau Neversea 2022 și tichete de cumpărături în valoare de 100 de RON din partea Kaufland România. Donarea la caravana mobilă se face în limita locurilor disponibile.

Cei care donează în unul dintre Centrele de Transfuzii din țară trebuie să acceseze site-ul untold.com sau neversea.com, secțiunea BLOOD NETWORK. Acolo vor completa formularul solicitat, vor atașa o poză cu adeverința de donator, iar mai apoi vor primi pe adresa de mail un voucher cu care vor putea achiziționa abonamente UNTOLD, la prețul special de 645 de lei + Taxe (reducere de la 995 lei + Taxe) sau Neversea, la prețul special de 520 de lei + Taxe (reducere de la 920 lei + Taxe).

,,Continuăm cea mai longevivă campanie de donare de sânge din România! Alături de partenerii noștri de tradiție, alături de medici și, nu în ultimul rând, alături de oamenii frumoși care donează sânge, salvăm vieți! Și pentru că anul acesta ne bucurăm și de întoarcerea la normalitate, la festivaluri fără restricții, mărim și noi miza campaniei: toți cei care donează sânge la caravana mobilă vor primi în acest an câte un abonament la UNTOLD sau la Neversea. Le mulțumim de pe acum tuturor celor care vor face un efort să-și rupă din timpul lor ca să doneze sânge. Un mic efort, dar cu o importanță imensă!”, a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD.

,,Cu fiecare ediție a caravanei Blood Network crește numărul de persoane care se implică, ceea ce ne arată că românii, în special tinerii români, înțeleg cât de importantă este donarea de sânge. Suntem încântați că împreună cu partenerii noștri de la Neversea și UNTOLD avem în fiecare an ocazia să unim distracția cu implicarea în comunitate.”, a precizat Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland România.

În cele 7 ediții de până acum, BLOOD NETWORK a mobilizat peste 18.000 de oameni să doneze la caravanele mobile de donare de sânge și la centrele de transfuzii din întreaga țară. Doar în 2021, în cadrul campaniei BLOOD NETWORK, s-au recoltat peste 1.200 de litri de sânge de la aproape 2.700 de donatori, iar 3.627 de bolnavi au fost salvați.

Campania BLOOD NETWORK este realizată cu sprijinul Kaufland România, în parteneriat cu platforma  „Și Eu Donez” și cu ajutorul Institutului Național De Transfuzii Sanguine.

Neversea 2022 are loc între 7-10 iulie la Constanța. UNTOLD 2022 are loc în perioada 4-7 august la Cluj-Napoca.

Lucian Danciu


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare