Moțiunea PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă
Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta a fost respinsă, marţi, cu 207 voturi pentru şi 8 împotrivă, în condiţiile în care liberalii aveau nevoie de 275 de voturi pentru succesul acestui demers.
Parlamentarii s-au reunit în această dimineață pentru a citi şi vota moţiunea. Liberalii au încercat să pună presiune şi pe parlamentarii din alte partide să voteze moţiunea, prin intermediul unui miting la care au anunțat prezența a peste zece mii de oameni, la intrarea în Palatul Parlamentului.
Premierul Victor Ponta a avut un discurs foarte acid, presărat cu ironii, ca răspuns la criticile liberalilor:
„Nu există azi, în faţa dumneavoastră niciun fel de critică la adresa actului de guvernare. Este o confuzie stârnită, sunt oameni aduşi cu autobuze în faţă, în ploaie, probabil ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au taiat pensiile şi salariile. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari. Dar nici domnul Blaga nu mai e ce a fost”, și-a început Victor Ponta discursul.
„Intenţia PNL de a se ascunde în spatele procurorilor este greşită. În Parlament nu trebuie să se facă justiţie, doar politică. Mulţumesc coaliţiei de guvernare pentru sprijinul pe care îl acordă guvernării. Este datoria noastră, a celor care am fost votaţi să ducem la bun sfârşit programul de guvernare. Mulţumim şi grupului minorităţilor naţionale care a susţinut guvernarea şi care acum dă un semnal al toleranţei”, a mai spus prim-ministrul.
El a adăugat că o moțiune de cenzură, așa cum este prevăzută în Constituție, se referă la activitatea Guvernului, la măsurile economice, sociale, la problemele populației, în schimb, în demersul actual al Opoziției nu se regăsește așa ceva. „Vreau să vă dau un citat de ieri cu care sunt cu totul de acord și nici colegii de la PDL—PNL nu pot să-l contrazică: ‘economia României beneficiază de avantaje importante, creștere economică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, numeroase resurse, România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune’, a spus ieri președintele Iohannis investitorilor americani. Așa e și din acest motiv trebuie să continuăm în această direcție pe care o prezentăm cu toții partenerilor internaționali”, a precizat Ponta.
Reamintim că moţiunea a fost depusă în Parlament pe 21 septembrie de către PNL şi a fost citită în plen pe 23 septembrie. Documentul a fost semnat de 183 de parlamentari, dintre care 122 deputaţi – 115 de la PNL, 6 neafiliaţi şi unul de la grupul democrat şi popular, şi 61 de senatori – 58 de liberali şi 3 neafiliaţi, respectiv Mircea Geoana, Dan Ioniţă şi Dan Tătaru.
Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis declară că adoptarea moţiunii de cenzură depuse de liberali, care ar duce la căderea Guvernului Ponta, ar fi „un lucru bun”. Potrivit acestuia, trecerea moţiunii de cenzură ar rezolva o „mare problemă a României, faptul că are un prim-ministru trimis în judecată”. (Z.U.)
Surse: digi24.ro; hotnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Gruia Bumbu, candidat al Partidului SOS România pentru Camera Deputaților, filiala Alba Iulia
Gruia Bumbu, candidat al Partidului SOS România pentru Camera Deputaților, filiala Alba Iulia Partidul SOS România și-a lansat oficial candidatul pentru Camera Deputaților în județul Alba, în persoana lui Gruia Bumbu, un om de acțiune și un apărător al intereselor comunității. Gruia Bumbu este un nume cunoscut în Alba Iulia, fiind implicat activ în viața […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Opinii - Comentarii13 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ