Rămâi conectat

Politică Administrație

Moțiunea PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta a fost respinsă, marţi, cu 207 voturi pentru şi 8 împotrivă, în condiţiile în care liberalii aveau nevoie de 275 de voturi pentru succesul acestui demers.

Parlamentarii s-au reunit în această dimineață pentru a citi şi vota moţiunea. Liberalii au încercat să pună presiune şi pe parlamentarii din alte partide să voteze moţiunea, prin intermediul unui miting la care au anunțat prezența a peste zece mii de oameni, la intrarea în Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a avut un discurs foarte acid, presărat cu ironii, ca răspuns la criticile liberalilor:

„Nu există azi, în faţa dumneavoastră niciun fel de critică la adresa actului de guvernare. Este o confuzie stârnită, sunt oameni aduşi cu autobuze în faţă, în ploaie, probabil ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au taiat pensiile şi salariile. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari. Dar nici domnul Blaga nu mai e ce a fost”, și-a început Victor Ponta discursul.

„Intenţia PNL de a se ascunde în spatele procurorilor este greşită. În Parlament nu trebuie să se facă justiţie, doar politică. Mulţumesc coaliţiei de guvernare pentru sprijinul pe care îl acordă guvernării. Este datoria noastră, a celor care am fost votaţi să ducem la bun sfârşit programul de guvernare. Mulţumim şi grupului minorităţilor naţionale care a susţinut guvernarea şi care acum dă un semnal al toleranţei”, a mai spus prim-ministrul.

El a adăugat că o moțiune de cenzură, așa cum este prevăzută în Constituție, se referă la activitatea Guvernului, la măsurile economice, sociale, la problemele populației, în schimb, în demersul actual al Opoziției nu se regăsește așa ceva. „Vreau să vă dau un citat de ieri cu care sunt cu totul de acord și nici colegii de la PDL—PNL nu pot să-l contrazică: ‘economia României beneficiază de avantaje importante, creștere economică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, numeroase resurse, România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune’, a spus ieri președintele Iohannis investitorilor americani. Așa e și din acest motiv trebuie să continuăm în această direcție pe care o prezentăm cu toții partenerilor internaționali”, a precizat Ponta.

Reamintim că moţiunea a fost depusă în Parlament pe 21 septembrie de către PNL şi a fost citită în plen pe 23 septembrie. Documentul a fost semnat de 183 de parlamentari, dintre care 122 deputaţi – 115 de la PNL, 6 neafiliaţi şi unul de la grupul democrat şi popular, şi 61 de senatori – 58 de liberali şi 3 neafiliaţi, respectiv Mircea Geoana, Dan Ioniţă şi Dan Tătaru.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis declară că adoptarea moţiunii de cenzură depuse de liberali, care ar duce la căderea Guvernului Ponta, ar fi „un lucru bun”. Potrivit acestuia, trecerea moţiunii de cenzură ar rezolva o „mare problemă a României, faptul că are un prim-ministru trimis în judecată”. (Z.U.)

Surse: digi24.ro; hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea