Moțiunea PNL împotriva Guvernului Ponta a fost respinsă

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Victor Ponta a fost respinsă, marţi, cu 207 voturi pentru şi 8 împotrivă, în condiţiile în care liberalii aveau nevoie de 275 de voturi pentru succesul acestui demers.

Parlamentarii s-au reunit în această dimineață pentru a citi şi vota moţiunea. Liberalii au încercat să pună presiune şi pe parlamentarii din alte partide să voteze moţiunea, prin intermediul unui miting la care au anunțat prezența a peste zece mii de oameni, la intrarea în Palatul Parlamentului.

ELIT

Premierul Victor Ponta a avut un discurs foarte acid, presărat cu ironii, ca răspuns la criticile liberalilor:

„Nu există azi, în faţa dumneavoastră niciun fel de critică la adresa actului de guvernare. Este o confuzie stârnită, sunt oameni aduşi cu autobuze în faţă, în ploaie, probabil ei credeau că vin să protesteze împotriva celor care le-au taiat pensiile şi salariile. Sunt mai mulţi jandarmi şi jurnalişti decât protestatari. Dar nici domnul Blaga nu mai e ce a fost”, și-a început Victor Ponta discursul.

„Intenţia PNL de a se ascunde în spatele procurorilor este greşită. În Parlament nu trebuie să se facă justiţie, doar politică. Mulţumesc coaliţiei de guvernare pentru sprijinul pe care îl acordă guvernării. Este datoria noastră, a celor care am fost votaţi să ducem la bun sfârşit programul de guvernare. Mulţumim şi grupului minorităţilor naţionale care a susţinut guvernarea şi care acum dă un semnal al toleranţei”, a mai spus prim-ministrul.

El a adăugat că o moțiune de cenzură, așa cum este prevăzută în Constituție, se referă la activitatea Guvernului, la măsurile economice, sociale, la problemele populației, în schimb, în demersul actual al Opoziției nu se regăsește așa ceva. „Vreau să vă dau un citat de ieri cu care sunt cu totul de acord și nici colegii de la PDL—PNL nu pot să-l contrazică: ‘economia României beneficiază de avantaje importante, creștere economică susținută, stabilitate financiară și monetară, datorie publică redusă, forță de muncă bine pregătită, numeroase resurse, România reprezintă un element de stabilitate pentru întreaga regiune’, a spus ieri președintele Iohannis investitorilor americani. Așa e și din acest motiv trebuie să continuăm în această direcție pe care o prezentăm cu toții partenerilor internaționali”, a precizat Ponta.

ADEZIUNE PLUS

Reamintim că moţiunea a fost depusă în Parlament pe 21 septembrie de către PNL şi a fost citită în plen pe 23 septembrie. Documentul a fost semnat de 183 de parlamentari, dintre care 122 deputaţi – 115 de la PNL, 6 neafiliaţi şi unul de la grupul democrat şi popular, şi 61 de senatori – 58 de liberali şi 3 neafiliaţi, respectiv Mircea Geoana, Dan Ioniţă şi Dan Tătaru.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis declară că adoptarea moţiunii de cenzură depuse de liberali, care ar duce la căderea Guvernului Ponta, ar fi „un lucru bun”. Potrivit acestuia, trecerea moţiunii de cenzură ar rezolva o „mare problemă a României, faptul că are un prim-ministru trimis în judecată”. (Z.U.)

Surse: digi24.ro; hotnews.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Gabriel Pleșa:,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului”

Gabriel Pleșa: ,,Am încredere că, în ședința de astăzi, consilierii locali vor vota responsabil și în interesul cetățeanului” Am încredere… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Așa zis-a Burebista 29 septembrie 2015 at 14:18

Ce-o să mai vină PeNaLii cu scuze, cu motive, cu socoteli de acasă care nu s-au potrivit în târg, vor spune că au fost trădați, etc. Numai de câteva zile au tot ieșit PeNaLii să ne dea indicații prețioase cum se face treaba, că ei și numai ei sunt cei care pot face, dar o moțiune n-au fost în stare să treacă în parlament!
Ce-și mai umflau mușchii prin ziar că alții ca ei nu sunt! Luați-vă avânt că altfel vă trece vremea și nu mai pupați nimic. Dacă nu vă țin puterile îndopați-vă cu steroizi, măcar pe dinafară să se vadă ceva, că de fapt interiorul e gol!
Am zis!

Hă Hă Hă 29 septembrie 2015 at 14:45

Locul PeNaLei GORghiu este la bulau !

contribuabilu` 29 septembrie 2015 at 17:35

Demagogii tot….demagogi ! Acum chiar ca au „ilustrat” pe viu ce inseamna ….demagogia, precum si efectele ei …posibile ! Zero taiat !!!

Comentariile sunt oprite