Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Morcovul – proprietăţi. Reţete şi tratamente naturiste pe bază de morcovi

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Morcovul este una dintre cele mai apreciate legume atât datorită conţinutului său nutritiv cât şi datorită valorii medicinale. Beneficiile morcovului, o legumă originară din Asia, sunt recunoscute peste tot în lume, aceasta fiind şi printre puţinele legume apreciate şi consumate de copii. Morcovii au un conţinut nutritiv complex, astfel că asigură organismului nostru necesarul de enzime, vitamine şi minerale.

suc morcoviLa fiecare 100 grame de morcov consumat, primim 7, 6 grame de carbohidraţi, 0,6 grame de proteine, 0,3 grame de grăsime, 30 miligrame de calciu şi 0,6 miligrame de fier. Morcovii sunt şi o sursă importantă de fibre, vitamina B1, B2, B6, vitamina C, vitamina K, biotină, potasiu şi tiamină. Morcovii ne asigură şi cea mai mare cantitate de beta-caroten dintre legumele pe care trebuie să le consumăm zilnic. Beta-carotenul este un pigment galben-portocaliu, găsit în toate plantele verzi, însă în cantităţi mai mari în morcovi, spanac şi pepene galben.

Cancerul este una dintre afecţiunile în tratamentul căruia morcovul s-a evidenţiat. Cercetările au arătat că persoanele care prezintă o lipsă de beta-caroten prezintă un risc de două ori mai mare de a suferi de cancer. Astfel, specialiştii ne recomandă pentru a ne menţine sănătatea, să consumăm morcovi în fiecare zi, în cantităţi rezonabile.

Conţinut bogat în acid folic şi beta-caroten

Beneficiile morcovilor asupra sănătăţii şi asupra prevenirii cancerului se explică prin faptul că beta-carotenul conţinut de morcovi poate fi transformat cu uşurinţă în vitamina A de către corpul nostru, o vitamină esenţială pentru creşterea celulară sănătoasă şi întărirea sistemului imunitar. Studiile au arătat, de asemenea, că morcovii mai conţin şi o cantitate mare de acid folic, un tip de vitamina B care are un efect benefic în lupta împotriva radicalilor liberi din organismul nostru. Deoarece morcovii sunt substanţe solubile în apă, conţinutul nutritiv este mai bine absorbit în prezenţa uleiului. Astfel, este indicat să amestecaţi sucul de morcovi cu o picătură de ulei de măsline, pentru ca organismul nostru să absoarbă toate elementele nutritive. Simplu sau în combinaţie cu alte legume, morcovul este folosit de naturişti în tratarea mai multor afecţiuni. Hipertensiunea arterială poate fi tratată cu ajutorul sucului de morcovi. Pentru persoanele hipertensive este nevoie de 100 mililitri de suc de morcovi zilnic, de două ori pe zi. Terapia trebuie să se prelungească pe o perioadă de 30 de zile.

Mătreaţa îndepărtată cu morcovi

Mătreaţa şi problemele scalpului pot fi rezolvate cu ajutorul morcovilor. Radeţi 200 de grame de morcovi proaspeţi, apoi căliţi morcovul la foc mic, adăugând sare. Consumaţi acest amestec o dată pe zi.Tratamentele pentru constipaţie includ şi ele sucul de morcovi. Pentru a combate constipaţia, amestecaţi într-un pahar suc proaspăt de morcovi, o picătură de ulei de măsline şi un pic de miere. Beţi 80 de mililitri din acest amestec de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Tratamentele naturiste îndelungate, pe bază de bate-caroten duc la colorarea pielii în nuanţe gălbui. Din acest motiv, după un tratament de cinci zile cu beta-caroten trebuie să se facă o pauză de două zile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea