Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea străzii Horea din orașul Câmpeni: Licitația de peste 5.5 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

URS Construct
Modernizarea străzii Horea din orașul Câmpeni: Licitația de peste 5.5 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Câmpeni a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru lucrări de construcții pentru obiectivul „Modernizarea strada Horea – drum Mihoiești, orașul Câmpeni”, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Câmpeni”. Valoarea totală a investiției este de 5.695.941,58 de lei.

Odată cu reabilitarea pârtii carosabile a străzii Horea din oraşul Câmpeni, se va realiza şi un sistem de canalizare pluvială gravitaţională pentru preluarea cantităţilor de precipitaţii de pe covorul asfaltic. Datorită configuraţiei terenului, reţeaua de canalizare pluvială este împărţită în cinci tronsonane independente, fiecare având câte o deversare în şanţurile formate natural pentru preluare a apelor meteorice.

Lungimea totală a reţelei de canalizare pluvială gravitaţională este de L=2035 m şi este realizată din conducte de PVC compact SN8 DN 315 mm. Apele pluviale sunt preluate de pe carosabil prin intermediul celor 95 de guri de scurgere cu depozitare aluviuni si dirijate către reţeaua stradală prin conductele de racord din PVC complaci SN8 DN 200 mm, conform detaliului de execuţie DE-04. Lungimea totală a conductelor de racord este de 665 m, având o medie de 7 m pentru fiecare racord în parte.

Pe reţeaua de canalizare pluvială gravitaţională sunt prevăzute 76 de cămine de vizitare prefabricate din beton DN 1000 mm, cu o distanţă între ele ce varianză între 12 m şi 60 m, conform planurilor de situaţie şi a detalilor de execuţie DE-01 şi DE-02.

Tronsonul 1 de canalizare pluvială de pe strada Horea are o lungime de 389 m, fiind compus din 14 cămine de vizitare prefabricate din beton DN 1000 mm. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 14 către CP 1, apoi canalizate în şanţurile existente pe păşune.

Tronsonul 2 are o lungime de 279 m şi este compus din 9 de cămine de vizitare. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 23 de pe strada Horea către CP 15 strada adiacentă străzii Horea în zona rezervorului de apă potabilă, apoi canalizate în şanţurile existente de pe păşune.

Tronsonul 4 cu o lungime de 77 m şi 2 cămine de vizitare, se va cupla la tronsonul 3 cu o lungime de 158 m şi 5 cămine de vizitare, apoi apele meteorice sunt canalizate în şanţurile existente.

Tronsonul 5 are o lungime de 715 m şi este compus din 30 de cămine de vizitare. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 31 către CP 60, apoi canalizate în şanţurile existente pe păşune.

Tronsonul 6 are o lungime de 403 m şi este compus din 16 de cămine de vizitare. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 61 către CP 76, apoi canalizate în şanţurile existente care se deversează apoi în râul Arieş.

Apele meteorice preluate de gurile de scurgere cu depozitare, sunt canalizate în reţeaua de canalizare pluvială direct în conductă prin intermediul ramificaţilor reduse PVC SN8 DN 315x200x45°, sau în căminele de vizitare CP prin intermediul piesei de trecere prin peretele căminului de beton (piesă de trecere etanşa PVC-beton DN 200 mm.

Gurile de scurgere stradale vor fi cu corp modular din beton prefabricat cu diametrul interior de 500 mm şi cu un racord DN 200 mm. Toate gurile de scurgere vor fi prevăzute cu depozit de aluviuni, iar ansamblu ramă-capac, din fontă ductilă clasa D400. Gurile de scurgere se vor monta în faţa bordurii.

Căminele de vizitare din beton prefabricat, sunt cămine standard de canalizare (STAS 2448-82), cu racorduri la conductele de canalizare, având adâncimi variabile.

Amplasarea reţelei de canalizare menajeră şi pluvială în plan şi pe verticală, se face conform SR 8591-1997, al caietului de sarcini al furnizorului de conducte şi a Normativului NP 133-2013. Adâncimea minimă de pozare a conductei, peste generatoarea superioară nu poate fi mai mică decât adâncimea de îngheţ (- 1,0 m), conform STAS 6054. Deasupra conductelor de canalizare menajeră şi pluvială la o distanţă de 0,5 m faţă de generatoarea superioară se va poza o bandă de avertizare de culoare maro cu inscripţia ’’CANALIZARE”.

Căminele din beton vor fi însoţite de un agrement tehnic de la producător pentru a rezulta impermeabilitatea lor, în caz contrar vor fi date cu spoială bituminuoasă pe partea exterioră a acestora. O atenţie deosebită se va acorda lucrărilor de execuţie fără a afecta activitatea de circulaţie din zonă.

SITUAŢIA EXISTENTĂ

În prezent carosabilul de pe strada Horea se află într-o stare deplorabilă şi nu dispune de o reţea de canalizare pluvială.

SITUAŢIA PROIECTATĂ

Prezentul proiect stabileşte soluţia tehnică optimă pentru înfiinţarea reţelei de canalizare pluvială de pe strada Horea, din localitatea Câmpeni, judeţul Alba.

Soluţiile alese, cuprind:

• Reţea canalizare pluvială;

• Gură de spurgere a apelor pluviale.

Lungimea totală a reţelei de canalizare pluvială gravitaţională este de L=2035 m şi este realizată din conducte de PVC compact SN8 DN 315 mm. Apele pluviale sunt preluate de pe carosabil prin intermediul celor 95 de guri de scurgere cu depozitare aluviuni si dirijate către reţeaua stradală prin conductele de racord din PVC complaci SN8 DN 200 mm. Lungimea totală a conductelor de racord este de 665 m, având o medie de 7 m pentru fiecare racord în parte.

La începerea lucrărilor Investitorul sau Constructorul va convoca pentru asistenţă tehnică, în mod obligatoriu, reprezentanţi de la companiile deţinătoare de reţele, în vederea identificării conductelor şi cablurilor deţinute în zona amplasamentului cu lucrările proiectate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970

Unirea Ziarul

Publicat

în

Salariul NU va mai fi confidențial. Anunțurile de angajare vor conține și nivelul de salarizare. România pune în aplicare Directiva Europeană 2023/970 Transpunerea Directivei (UE) 2023/970, care reglementează transparența salarială și egalitatea de remunerare între femei și bărbați, aduce schimbări semnificative pentru angajatorii și angajații din România. Potrivit calendarului publicat de Guvern, proiectul de lege […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea