Rămâi conectat

Ştirea zilei

Modernizarea străzii Horea din orașul Câmpeni: Licitația de peste 5.5 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modernizarea străzii Horea din orașul Câmpeni: Licitația de peste 5.5 milioane de lei, lansată în SEAP

Primăria orașului Câmpeni a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru lucrări de construcții pentru obiectivul „Modernizarea strada Horea – drum Mihoiești, orașul Câmpeni”, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Câmpeni”. Valoarea totală a investiției este de 5.695.941,58 de lei.

Odată cu reabilitarea pârtii carosabile a străzii Horea din oraşul Câmpeni, se va realiza şi un sistem de canalizare pluvială gravitaţională pentru preluarea cantităţilor de precipitaţii de pe covorul asfaltic. Datorită configuraţiei terenului, reţeaua de canalizare pluvială este împărţită în cinci tronsonane independente, fiecare având câte o deversare în şanţurile formate natural pentru preluare a apelor meteorice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Lungimea totală a reţelei de canalizare pluvială gravitaţională este de L=2035 m şi este realizată din conducte de PVC compact SN8 DN 315 mm. Apele pluviale sunt preluate de pe carosabil prin intermediul celor 95 de guri de scurgere cu depozitare aluviuni si dirijate către reţeaua stradală prin conductele de racord din PVC complaci SN8 DN 200 mm, conform detaliului de execuţie DE-04. Lungimea totală a conductelor de racord este de 665 m, având o medie de 7 m pentru fiecare racord în parte.

Pe reţeaua de canalizare pluvială gravitaţională sunt prevăzute 76 de cămine de vizitare prefabricate din beton DN 1000 mm, cu o distanţă între ele ce varianză între 12 m şi 60 m, conform planurilor de situaţie şi a detalilor de execuţie DE-01 şi DE-02.

Tronsonul 1 de canalizare pluvială de pe strada Horea are o lungime de 389 m, fiind compus din 14 cămine de vizitare prefabricate din beton DN 1000 mm. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 14 către CP 1, apoi canalizate în şanţurile existente pe păşune.

Tronsonul 2 are o lungime de 279 m şi este compus din 9 de cămine de vizitare. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 23 de pe strada Horea către CP 15 strada adiacentă străzii Horea în zona rezervorului de apă potabilă, apoi canalizate în şanţurile existente de pe păşune.

Tronsonul 4 cu o lungime de 77 m şi 2 cămine de vizitare, se va cupla la tronsonul 3 cu o lungime de 158 m şi 5 cămine de vizitare, apoi apele meteorice sunt canalizate în şanţurile existente.

Tronsonul 5 are o lungime de 715 m şi este compus din 30 de cămine de vizitare. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 31 către CP 60, apoi canalizate în şanţurile existente pe păşune.

Tronsonul 6 are o lungime de 403 m şi este compus din 16 de cămine de vizitare. Apele meteorice sunt dirijate de la căminul CP 61 către CP 76, apoi canalizate în şanţurile existente care se deversează apoi în râul Arieş.

Apele meteorice preluate de gurile de scurgere cu depozitare, sunt canalizate în reţeaua de canalizare pluvială direct în conductă prin intermediul ramificaţilor reduse PVC SN8 DN 315x200x45°, sau în căminele de vizitare CP prin intermediul piesei de trecere prin peretele căminului de beton (piesă de trecere etanşa PVC-beton DN 200 mm.

Gurile de scurgere stradale vor fi cu corp modular din beton prefabricat cu diametrul interior de 500 mm şi cu un racord DN 200 mm. Toate gurile de scurgere vor fi prevăzute cu depozit de aluviuni, iar ansamblu ramă-capac, din fontă ductilă clasa D400. Gurile de scurgere se vor monta în faţa bordurii.

Căminele de vizitare din beton prefabricat, sunt cămine standard de canalizare (STAS 2448-82), cu racorduri la conductele de canalizare, având adâncimi variabile.

Amplasarea reţelei de canalizare menajeră şi pluvială în plan şi pe verticală, se face conform SR 8591-1997, al caietului de sarcini al furnizorului de conducte şi a Normativului NP 133-2013. Adâncimea minimă de pozare a conductei, peste generatoarea superioară nu poate fi mai mică decât adâncimea de îngheţ (- 1,0 m), conform STAS 6054. Deasupra conductelor de canalizare menajeră şi pluvială la o distanţă de 0,5 m faţă de generatoarea superioară se va poza o bandă de avertizare de culoare maro cu inscripţia ’’CANALIZARE”.

Căminele din beton vor fi însoţite de un agrement tehnic de la producător pentru a rezulta impermeabilitatea lor, în caz contrar vor fi date cu spoială bituminuoasă pe partea exterioră a acestora. O atenţie deosebită se va acorda lucrărilor de execuţie fără a afecta activitatea de circulaţie din zonă.

SITUAŢIA EXISTENTĂ

În prezent carosabilul de pe strada Horea se află într-o stare deplorabilă şi nu dispune de o reţea de canalizare pluvială.

SITUAŢIA PROIECTATĂ

Prezentul proiect stabileşte soluţia tehnică optimă pentru înfiinţarea reţelei de canalizare pluvială de pe strada Horea, din localitatea Câmpeni, judeţul Alba.

Soluţiile alese, cuprind:

• Reţea canalizare pluvială;

• Gură de spurgere a apelor pluviale.

Lungimea totală a reţelei de canalizare pluvială gravitaţională este de L=2035 m şi este realizată din conducte de PVC compact SN8 DN 315 mm. Apele pluviale sunt preluate de pe carosabil prin intermediul celor 95 de guri de scurgere cu depozitare aluviuni si dirijate către reţeaua stradală prin conductele de racord din PVC complaci SN8 DN 200 mm. Lungimea totală a conductelor de racord este de 665 m, având o medie de 7 m pentru fiecare racord în parte.

La începerea lucrărilor Investitorul sau Constructorul va convoca pentru asistenţă tehnică, în mod obligatoriu, reprezentanţi de la companiile deţinătoare de reţele, în vederea identificării conductelor şi cablurilor deţinute în zona amplasamentului cu lucrările proiectate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Premieră pentru Alba Iulia: A ajuns singura reședință de județ din România fără chioșcuri  stradale de difuzare a presei!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Premieră pentru Alba Iulia: A ajuns singura reședință de județ din România fără chioșcuri  stradale de difuzare a presei!

De astăzi, Alba Iulia înregistrează o nouă premieră, este singurul municipiu reședință de județ din România care nu va mai avea niciun chioșc stradal de difuzare a presei! ”Performanța” administrației locale este cu adevărat notabilă! Aceasta a stat indolentă, fără să organizeze alte licitații de închiriere sau concesiune, deși poate ar mai fi fost societăți interesate de domeniul respectiv. Cel puțin, în alte reședințe de județ sunt firme care încă mai desfășoară astfel de activități. În schimb, la fel de indolentă, dar de data asta deloc dezinteresată este administrația locală atunci când este vorba de panotajul stradal, unde de ani de zile se stă ”bine mersi” pe domeniul public,  fără să se plătească nici măcar o lețcaie la bugetul local!

De astăzi, Ziarul Unirea se vinde și la chioșcurile de bilete STP

Elit - Gustul Desăvârșit

Cititorii din Alba Iulia, care nu au abonament, își pot cumpăra de astăzi, porția zilnică de știri, articole, informații utile, adică Ziarul Unirea, și de la chioșcurile Societății de Transport Public Alba. Acestea sunt situate și funcționează astfel: *Gara CFR – deschis 6.00 – 21.00; *Romtelecom (Orașul de jos) – 8.00 – 16.00, *Unirea Sinagogă – 6.00 – 21.00, *Spital – 6.00 – 21.00 și Ampoi 2 (Liceul nr. 1) 8.00 – 16.00. Aceste puncte de vânzare se alătură celor din magazinele Dacia. Vom anunța din timp cititorii cu apariția altor puncte de vânzare.

Facem eforturi pentru a vă fi aproape, pentru că Alba Iulia mai înregistrează o premieră, una nedorită: este singura reședință de județ care a rămas fără chioșcuri de difuzare a presei, odată cu închiderea chioșcurilor!

De asemenea, aveți la dispoziție soluția abonării! Un abonament pe o lună costă 21 de lei cu toate taxele incluse, mai puțin decât un pachet de țigări și infinit mai sănătos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE| INCENDIU la Zlatna: Acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. Intervin pompierii cu două autospeciale

BONTEA Alexandru

Publicat

în

UPDATE| INCENDIU la Zlatna: Acoperișul unei case a fost cuprins de flăcări. Intervin pompierii cu două autospeciale

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine în cooperare cu SVSU Zlatna pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Zlatna, strada Muncii.

Din informațiile primite de la apelant, ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la acoperisul unei case.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul incidentului a au intervenit o autospecială pentru stingere cu apă și spumă, din parea Detașamentului de pompieri Alba Iulia și o autospecială pentru stingere cu apă și spumă, din partea SVSU Zlatna.

UPDATE, ora 22.25: Incendiul a fost localizat, iar la momentul actual forțele de intervenție lucrează pentru stingerea în totalitate a acestuia.

A ars acoperișul casei în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 60mp.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Balul bobocilor 2023, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Șuteu Luz Maria Milagros și Cosmin Nicolae Berindeiu, Miss și Mister Boboc 2023

BONTEA Alexandru

Publicat

în

VIDEO| Balul bobocilor 2023, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Șuteu Luz Maria Milagros și Cosmin Nicolae Berindeiu, Miss și Mister Boboc 2023

Balul Bobocilor 2023 organizat de studenții de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a desfășurat joi, 30 martie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. au demonstrat celor prezenți că sunt cei mai frumoși și inteligenți “boboci” și au primit titlurile de Miss și Mister Boboc.

Pentru titlurile de Miss și Mister s-au luptat în acest an 5 perechi de boboci, iar învingători au fost Șuteu Luz Maria Milagros și Cosmin Nicolae Berindeiu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tema din acest an a fost „România… Undeva-n Balcani”, iar în cele patru probe de concurs, bobocii au trebuit să îşi dovedească talentul, intuiţia, îndemanarea și creativitatea.

Fiecare dintre cele 5 perechi va reprezenta o regiune a țării, Maramureș, Transilvania, Banat, Muntenia și Moldova, și vor trece prin patru probe.

Prima probă este cea de prezentare, urmată de o probă pe tematică. A treia probă este cea de talente, unde fiecare pereche va avea ocazia să își arate talentele și să impresioneze publicul prezent la eveniment. În cadrul celei de-a patra probe, participanții vor fi supuși unei probe surpriză.

Seara a fost una plină de emoție, frumusețe, talent și muzică bună iar la final, juriul a ales cei mai frumoși boboci ai acestui an:

De asemenea, în urma concursului organizat pe internet, Șuteu Luz Maria Milagros și Ovidiu Petru Muntea au fost desemnaţi Miss şi Mister Boboc 2023 Ziarul Unirea, fiind cei mai votaţi boboci de către internauţi.

After Party-ul evenimentului va avea loc în Club Stage de la ora 22:00, unde studenții sunt așteptați să petreacă o seara de neuitat, alături de invitatul special, Puya, care va concerta în această seară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare