Modernizarea Spitalului Judeţean Alba: Cărucioare de inox pentru transportul hranei pacienţilor şi sală de mese pentru personal
Îmbunătăţirea standardelor de performanţă şi respectarea legislaţiei medicale au devenit prioritare în Spitalul din Alba Iulia de la preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean Alba. Modernizarea bucătăriei şi dotarea corespunzătoare a acesteia au fost nişte obiective importante.
Recent bucătăria şi fiecare secţie a Spitalului au fost dotate cu cărucioare şi veselă pentru transportul hranei pacienţilor. De asemenea, s-a realizat şi o sală de mese pentru personalul angajat, care contra cost, poate servi felul doi preparat în bucătăria spitalului.
„Au fost achiziţionate cărucioare speciale pentru transportul hranei pacienţilor. Acestea sunt din inox cu închidere ermetică. Sunt foarte uşor de manevrat, se păstrează foarte bine şi se pot curăţa şi dezinfecta foarte bine. De asemenea, s-au achiziţionat şi vase de inox pentru fiecare secţie. În funcţie de cerinţele fiecărei secţii, numărul de pacienţi, diversitatea meniurilor, s-au luat nouă cărucioare mari şi cinci cărucioare mici speciale pentru acest serviciu. Vasele în care este transportată hrana au fost achiziţionate în funcţie de aceleaşi principii”, a explicat Nicoleta Vesa , asistent dietetician la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.
Angajaţii pot plăti o masă caldă
Bucătăria Spitalului prepară zilnic, un fel de mâncare şi pentru personalul instituţiei sanitare, care doreşte să plătească pentru o porţie de mâncare caldă.
„Ne autogospodărim pentru masa personalului, care doreşte să mănânce în instituţie. În fiecare zi de luni se afișează în secție meniul pentru o săptămână, atât pentru pacienți cât și angajații Spitalului. Personalul trebuie să anunțe când dorește să servească masa în sala de mese, dimineața până la ora 10. Se servește numai felul doi, iar o porție costă 5 lei. Plata mesei se reține din salariu. În media avem la masă 25 de persoane pe zi. Sunt asistente, medici, infirmiere care preferă o mâncare caldă în locul unor covrigei”, a mai spus Nicoleta Vesa.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde
Caniculă în România 2025: Sfaturi și reguli esențiale de care să ținem cont în zilele foarte calde Este alertă meteo de caniculă în aceste zile în România, motiv pentru care specialiştii în sănătate publică din România recomandă populaţiei, mai ales persoanelor care suferă de inimă sau au afecţiuni respiratorii, renale sau metabolice, ca în perioadele […]
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul
Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism
Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]