Modernizarea Spitalului Judeţean Alba: Cărucioare de inox pentru transportul hranei pacienţilor şi sală de mese pentru personal
Îmbunătăţirea standardelor de performanţă şi respectarea legislaţiei medicale au devenit prioritare în Spitalul din Alba Iulia de la preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean Alba. Modernizarea bucătăriei şi dotarea corespunzătoare a acesteia au fost nişte obiective importante.
Recent bucătăria şi fiecare secţie a Spitalului au fost dotate cu cărucioare şi veselă pentru transportul hranei pacienţilor. De asemenea, s-a realizat şi o sală de mese pentru personalul angajat, care contra cost, poate servi felul doi preparat în bucătăria spitalului.
„Au fost achiziţionate cărucioare speciale pentru transportul hranei pacienţilor. Acestea sunt din inox cu închidere ermetică. Sunt foarte uşor de manevrat, se păstrează foarte bine şi se pot curăţa şi dezinfecta foarte bine. De asemenea, s-au achiziţionat şi vase de inox pentru fiecare secţie. În funcţie de cerinţele fiecărei secţii, numărul de pacienţi, diversitatea meniurilor, s-au luat nouă cărucioare mari şi cinci cărucioare mici speciale pentru acest serviciu. Vasele în care este transportată hrana au fost achiziţionate în funcţie de aceleaşi principii”, a explicat Nicoleta Vesa , asistent dietetician la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba.
Angajaţii pot plăti o masă caldă
Bucătăria Spitalului prepară zilnic, un fel de mâncare şi pentru personalul instituţiei sanitare, care doreşte să plătească pentru o porţie de mâncare caldă.
„Ne autogospodărim pentru masa personalului, care doreşte să mănânce în instituţie. În fiecare zi de luni se afișează în secție meniul pentru o săptămână, atât pentru pacienți cât și angajații Spitalului. Personalul trebuie să anunțe când dorește să servească masa în sala de mese, dimineața până la ora 10. Se servește numai felul doi, iar o porție costă 5 lei. Plata mesei se reține din salariu. În media avem la masă 25 de persoane pe zi. Sunt asistente, medici, infirmiere care preferă o mâncare caldă în locul unor covrigei”, a mai spus Nicoleta Vesa.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Cele mai sănătoase și ieftine soiuri de pește de consumat în Postul Crăciunului 2024: Nu conțin mercur și asigură o dietă echilibrată
Cele mai sănătoase și ieftine soiuri de pește de consumat în Postul Crăciunului 2024: Nu conțin mercur și asigură o dietă echilibrată Pe data de 15 noiembrie 2024, a început Postul Crăciunului pentru toți creștinii. Credincioșii au doar 14 zile de dezlegare la pește în luna noiembrie și în luna decembrie. Mai exact, 21 noiembrie, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport5 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Sport3 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate3 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată