Rămâi conectat

Politică Administrație

Modernizarea drumul județean DJ 107 H, Coşlariu Nou – DN1: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat, pe masa consilierilor județeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modernizarea drumul județean DJ 107 H, Coşlariu Nou – DN1: Aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat, pe masa consilierilor județeni

Drumul județean DJ 107 H, Coşlariu Nou – DN1 va fi modernizat și reabilitat prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”. Consilierii județeni din Alba vor avea de dezbătut în ședința din 25 iunie 2024 aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului, ca urmare a finalizării investiției.

Se aprobă finanțarea de la bugetul local al UAT Județul Alba a sumei de 104.951,70 lei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local conform prevederilor art. 4 alin. (6) din Normele metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 1333/2021.

Citește și: FOTO| Încep lucrările de modernizare pe DJ 107H, Coşlariu Nou-DN1: Contract de peste 2 milioane de lei

Proiectul de act administrativ inițiat vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici actualizați și a devizului general actualizat pentru obiectivul de investiții „Modernizare drum județean DJ 107 H, Coşlariu Nou – DN1”, aprobat pentru finanțare prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, precum și a sumei reprezentând categoriile de cheltuieli finanțate de la bugetul local pentru realizarea obiectivului, ca urmare a finalizării investiției.

Drumul judeţean DJ 107 H: Coşlariu Nou – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Şard – Gara Şard Ighiu (DN 74) este cuprins în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba, atestat prin H.G. nr. 974/2002 – anexa nr. 1, la poziţia cu nr. 53.

Drumul județean DJ 107 H: Coşlariu Nou – Galda de Jos – Cricău – Ighiu – Şard – Gara Şard Ighiu (DN 74) traversează localităţile Galda de Jos, Cricău, Ighiu și Şard, asigurând legătura cu drumurile naționale DN1, DN 74 și DN 14B, artere principale de circulație care străbat teritoriul județului Alba. Are lungimea totală de 18,21 km.

Din punct de vedere al structurii rutiere drumul este asfaltat între km 2+374 – 18+210. Restul de 2,347 km este pietruit.

Tronsonul drumului județean DJ 107H propus pentru modernizare este situat între DN1 și DN14B, pe teritoriul administrativ al UAT Galda de Jos și UAT Teiuș, are lungimea de 1,401 km, restul până la 2,374 km fiind afectat de lucrările la autostrada A10.

Proiectul de investiţii „Modernizare drum județean DJ 107 H, Coşlariu Nou – DN1” se încadrează în prioritățile de dezvoltare ale Consiliului Judeţean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea