Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Mit sau realitate: Pot să fie amendați șoferii dacă ascultă muzica prea tare în mașină, în timp ce conduc

Ioana Oprean

Publicat

în

O grămadă de conducători auto, în special tineri, obișnuiesc să șofeze cu muzica dată foarte tare. Pot fi ei amendați dacă sunt opriți de polițiștii rutieri și dacă da, care este amenda? Afli toate acestea în rândurile de mai jos.

Să zicem că ai o mașină cu un sistem audio de înaltă calitate pe care ai plătit câteva mii bune de euro și conduci liniștit în timp ce muzica bubuie în boxe. Întâmplarea face ca tocmai atunci să fii oprit de un polițist rutier care să îți strice buna dispoziție cu o amendă pentru faptul că asculți muzica prea tare. Poate să facă asta sau este doar un exces de zel?

Alba Iulia Music & Film Festival 2025

Ei bine, și una și alta. Dar să o luăm cu începutul. În primul rând, da, poți primi între 4 și 5 puncte amendă pentru că șofezi cu muzica dată prea tare pe baza articolului 100, aliniatul 1, punctul 10 din Codul Rutier. Cum punctul de amendă este 145 de lei, vorbim de o sumă cuprinsă între 580 și 725 de lei.

Constituie contravenții și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni efectuarea de către conducătorul unui vehicul a unor activități de natură a-i distrage atenția de la conducere ori folosirea instalațiilor de sonorizare la un nivel de zgomot care afectează deplasarea în siguranță a lui și a celorlalți participanți la trafic.” Aceasta este baza legală.

Perfect de acord. Însă cum apreciază polițistul că volumul la care asculți tu muzica în mașină este peste limita legală? Cum măsoara el decibelii? Răspunsul este foarte simplu: nicicum. Depinde de polițist. Dacă este mai zelos din fire, te poți alege cu o amendă și dacă nu asculți muzica dată la maxim.

Sursa: 4tunning.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

23 iulie 1869 | Se naște Gheorghe Adamescu, istoric literar și membru corespondent al Academiei Române Gheorghe Adamescu (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta

Buzdugan Rebecca

Publicat

în

Pe 23 iulie, credincioșii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Foca. Cine a fost acesta Sfântul Mucenic Foca, cunoscut și sub numele de Sfântul Foca, este comemorat pe 23 iulie în calendarul ortodox. În această zi, credincioșii îi aduc omagiu și sărbătoresc memoria sa. Sfântul Mucenic Foca a fost un episcop și martir creștin din secolul […]

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

23 iulie, Ziua Presei Militare Române. Prima publicaţie militară din România s–a înfiinţat pe vremea lui Cuza

Ioana Oprean

Publicat

în

Ziua presei militare este sărbătorită an de an la 23 iulie și aminteşte de data la care, în anul 1859, a apărut, la Bucureşti, prima publicaţie a Armatei Române, „Observatorul militar, diariu politicu şi scientificu” (până la 3 dec. 1859). Prin tradiţie, în această zi sunt omagiate generaţiile de ziarişti în uniformă care şi – […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea