Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Trifu, despre explicația lui Hava privind montarea sensului giratoriu de la Bărăbanț: Pot doar să vă asigur că minte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierul local al municipiului Alba Iulia Mircea Trifu susține, vorbind despre montarea sensului giratoriu de la Bărăbanț, că primarul Mircea Hava a ținut să explice, pe Facebook, motivul pentru care ”de patru ani sfidează locuitorii cartierului Bărăbanț”, însă îi asigură că edilul îi minte.

Potrivit primarului Mircea Hava, un sens giratoriu nu a fost montat până acum la intrarea/ieșirea din cartierul Bărăcanț, intersecție cu Alexandru Ioan Cuza, deoarece în urma reabilitării tronsonului de drum de la podul peste Ampoi și până la iesirea din oraș, spre Teiuș, una dintre obligațiile administrației locale era ca timp de 5 ani să nu intervină asupra lucrării cu nicio modificare.

Mircea Trifu a scris pe Facebook în replică la explicația primarului, următorul mesaj: ”Un maestru al comparației , în literatura română , a fost Fănuș Neagu..La noi în oraș, se pare că dl primar Mircea Hava încearcă de multă vreme acest tip de a se exprima..Mai mult, în ghiveciul exprimărilor dânsului , atât verbale cât și cele scrise..amestecă comparațiile grobiene, ironia ” de șantier” , cu jignirile puerlie și , într-un stil inconfundabil al celui ce i-a fost șef 22 de ani -Traian Băsescu, ne lasă pe noi să înțelegem cine sunt persoanele în care țintește…Pe pagina dânsului de facebook, de unde m-a eliminat din listă ca să nu pot răspunde atacurilor , a ținut printre artificiile literare ,de prost gust, să explice motivul pt care de 4 ani sfidează locuitorii cartierului Bărăbanț..Pot doar să vă asigur că minte, în numele sutelor de bărăbănțeni pe care i-am sprijinit de un an încoace în demersul lor cu soluția rutieră din celebra intersecție.. În rest toate bune și vă asigur de buna mea credință și onoare.. Al dvs , Consilier independent, Mircea TRIFU”.

În urma solicitărilor repetate făcute de albaiulieni, un sens giratoriu provizoriu a fost montat, joi, la intrarea din municipiu către cartierul Bărăbanț (intersecția dintre străzile Alexandru Ioan Cuza, Gării şi Mureşului).

Mesajul primarului Mircea Hava: ”Sunt oarecum siderat de ce vad recent in spatiul public, in special aici, in online: colegi care s-au culcat oameni si s-au trezit haiduci sau supermeni si ies in strada, la selfie-uri, ca „eu fac, eu sustin, eu dreg si eu salvez…”. Vorbesc despre problema construirii unui sens giratoriu la intersectia cu drumul spre cartierul Barabant. Am vesti pentru ei: in viata reala nu-i la fel de simplu ca pe FB, adica nu-ti imaginezi o solutie, ii atasezi o poza si apesi butonul „publica”.

Daca nu s-a facut pana acum, a existat, cu siguranta, un motiv bine intemeiat. Il fac public: portiunea de drum de la podul peste Ampoi si pana la iesirea din oras,, spre Cluj, a fost recent reabilitata iar asta implica si obligatii, nu doar dreptul de a circula pe un drum facut la standarde. Una dintre obligatii e ca, timp de 5 ani, sa nu intervenim asupra lucrarii cu nicio modificare, inclusiv un sens giratoriu. E clar si pentru mine, ca si pentru oricine a circulat vreodata in zona, ca la intersectia spre Barabant trebuie gasita o solutie de compromis, pentru a-i proteja pe albaiulienii din zona. Au fost suficiente accidente minore care ne confirma asta si, mi-e clar, nu avem voie sa asteptam un accident grav care sa ne ” trezeasca”.

Am avut deja intalniri si discutii cu toti cei implicati: politia rutiera, locuitorii din Barabant, colegii din Primarie care se ocupa de asta. Cea mai viabila solutie e un sens giratoriu provizoriu, da, din acela cu „plasticuri” dar care are aceeasi valoare si forta ca si unul normal. Asa impacam pe aproape toata lumea. Pentru ca niciodata, toata lumea nu va putea fi impacata si multumita. Va multumesc si va doresc „drumuri bune”!”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nicolae Muntean, Tezaur Uman Viu: Meșterul iconar, unul dintre cei mai importanți ambasadori culturali ai județului Alba, în lume Multe s-ar putea spune despre meșterul iconar Nicolae Muntean, născut la Cunța și trăit până nu de mult la Cugir – Vinerea și multe s-ar putea povesti, domnia sa fiind în acest moment unul dintre cei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea