Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: Politica Uniunii Europene privind industria auto și motoarele cu combustie trebuie revizuită

Unirea Ziarul

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Mircea Hava: Politica Uniunii Europene privind industria auto și motoarele cu combustie trebuie revizuită

Industria auto europeană se află într-un punct de criză. O arată toate datele statistice, o arată indicii bursieri și chiar predicțiile financiare ale marilor producători. E clar, pentru toată lumea, că planurile făcute ieri trebuie schimbate și îmbunătățite, pentru a face față realităților de astăzi.

Marți, Parlamentul European va dezbate criza crescândă din sectorul auto iar PPE va susține o revizuire a interdicției motoarelor cu combustie până în 2035. Chiar dacă situația actuală are mai multe cauze, este evident că măsurile unilaterale adoptate de UE joacă un rol cheie în capacitatea industriei auto de a face față provocărilor și în special concurenței de pe piețele asiatice.

Citește și: Mircea Hava: Uniunea Europeană trebuie să devină mai competitivă în raport cu partenerii externi

Obiectivul asumat inițial, acela ca toate mașinile noi să fie neutre din punct de vedere climatic până în anul 2035 trebuie corelat cu capacitatea tehnologică a producătorilor de a face această tranziție, cu costurile pe care noile tehnologii le implică și mai ales cu realitatea piețelor globale, a căror presiune industria auto o resimte tot mai mult în ultima perioadă.

Trebuie să inovăm, să lucrăm spre a ne atinge obiectivele în ce privește poluarea, însă trebuie în același timp să rămânem competitivi, să producem mașini de calitate la prețuri accesibile.

Trebuie să găsim un echilibru între o industrie care poluează tot mai puțin și o industrie care, în același timp, este competitivă și produce plus valoare.

Dorința de a atinge neutralitatea climatică nu poate fi singura țintă și singurul obiectiv al politicilor europene, pentru că, în această logică, cel mai puțin poluante industrii sunt cele care nu există.
Mircea Hava, europarlamentar PPE Membru PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mandatul obținut de Ion Dumitrel pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, validat de Tribunalul Alba

Bera Larisa

Publicat

în

Mandatul obținut de Ion Dumitrel pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, validat de Tribunalul Alba Tribunalul Alba a validat vineri, 4 octombrie 2024, mandatul obținut de Ion Dumitrel pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 6 iunie 2024. Anterior, aceeași instanță a invalidat mandatul de consilier județean câștigat de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea