Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: Competitivitate este cuvântul cheie pentru următorii ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Mircea Hava: Competitivitate este cuvântul cheie pentru următorii ani

Summitul UE, de săptămâna trecută, a avut o temă majoră: competitivitatea europeană. Este, cred eu, punctul principal și marele pariu pe care suntem obligați să-l câștigăm în anii următori.

Fie că discutăm despre industrie, despre agricultură, cercetare sau orice alt domeniu, Uniunea Europeană este obligată să fie competitivă. Altă variantă nu există, însă pentru asta avem nevoie de un plan coerent de investiții, trebuie să îmbunătățim reglementările europene și să eliminăm orice bariere încă rămase între statele membre.

Citește și: Mircea Hava: Reforma pieței energetice aduce reguli limpezi într-un domeniu în care trebuia pusă ordine de mai multă vreme

Proiectul pieței unice la nivelul Uniunii Europene, în toate dimensiunile și sectoarele ei, este, astăzi, mai important ca oricând. Nu putem discuta de digitalizare într-o zonă a Uniunii și în alta nu, așa cum nu putem discuta despre tranziția la o economie verde într-o parte și în alta nu.

Unificarea pieței energetice, a telecomunicațiilor sau a pieței de capital sunt obiective pentru care s-au făcut pași în direcția corectă și care trebuie finalizate.

Uniunea Europeană trebuie să devină competitivă pentru a-și păstra și consolida poziția în economia globală. Este obiectivul clar spre care trebuie să ne îndreptăm în următorii ani, e miza cea mai importantă pe care viitorul Parlament European o va avea.

Mircea Hava, europarlamentar PNL
Membru PPE


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: O delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, la Sebeș. Au vizitat Liceul Tehnologic, unitate de învățământ profesional dual

Ziarul Unirea

Publicat

în

O delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg, la Sebeș. Au vizitat Liceul Tehnologic, unitate de învățământ profesional dual O delegație a membrilor Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Landului Brandenburg a fost prezentă marți, 14 mai 2024, la Sebeș. Au vizitat Liceul Tehnologic, unitate de învățământ profesional dual. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea