Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Hava despre Alba Iulia azi: „A ajuns pe harta orașelor mizere!”

Publicat

în

Mircea Hava despre Alba Iulia azi: „A ajuns pe harta orașelor mizere!”

 Europarlamentarul Mircea Hava, fost primar al municipiului Alba Iulia, a declarat recent că acțiunile din cele 9 luni de când la primărie s-a instalat o nouă echipă au pus „Alba Iulia pe harta orașelor mizere!” Și totul din concepția noilor edili că trebuie să oprescă tot ce s-a făcut înainte, sub suspiciunea eronată că s-ar fi făcut matrapazlâcuri. Primul atacat a fost transportul public local despre care s-a creat în anii anterior un adevărat folclor cum că ar fi un instrument de sifonare a bugetului local.

Criza transportului a fost creată artificial pentru că unii, cei noi, au crezut că cine știe ce se întâmplă acolo. Dar am avut acolo o controale peste controale care cum au venit, așa au plecat, am avut procese toate câștigate…

Pentru că în ciuda folclorului bine manipulat de adversari, noi am avut o relație dură cu Societatea de Transport Public Alba Iulia și am decontat doar serviciile prestate. (…) Am creat un sistem de transport care a fost model pentru multe alte orașe și care trebuia să crească. Am scris și câștigat pentru asta proiectul pentru achiziția autobuzelor electrice” (cu care se laudă actualul primar). În schimb avem o reducere a programului de transport ceea ce a creat nemulțumirea cetățenilor din Pâclișa, Micești, Oarda, Bărăbanț care cer reintroducerea curselor scoase și a tuturor utilizatorilor din Alba Iulia care, din cauza măririi intervalului dintre curse (pe motive de economie, care economie nu a mai apărut ca problemă la aporbarea deplasării a 8, nu 2, nu, 3, nu 4 ci OPT, persoane la Turnitz în Austria pentru a se uita la niște capace de canal, oricum deja știute) stau acum înghesuiți pe căldură ca sardelele în autobuze, în condițiile în care pandemia de COVID 19 nu s-a terminat!

Electrica Furnizare Discount

 „Pot să întreb ce s-a întâmplat cu proiectele pe fonduri europene de zeci de milioane de euro pe care le-am lăsat în urmă când am plecat din primărie?, continuă Mircea Hava. Ce-o să-mi spuneți? Blocurile alea care parcă sunt făcute la miezul nopții? Nu știu, ăia erau beți, chiori?… Nu știu dacă le va recepționa cineva. Atenție, sunt bani europeni acolo! Atât am să le spun: Atenție, sunt bani europeni! Și eu nu mă joc cu banii europeni, așa cum nu m-am jucat niciodată! Și nu ameninț pe nimeni”, continuă el referindu-se la lucrările de reabilitare energetică a unor blocuri din Alba Iulia, lucrări prost efectuate și care au declanșat un val de nemulțumiri ale „beneficiarilor” de la ploaia care le-a pătat tavanele, la spuma prost pusă, la polistirenul așezat în valuri…

 „Nu sunt mulțumit când văd cum Cetatea se transformă în talcioc. Ea trebuie întreținută zilnic și exploatată cu cap. Ea are încă nevoie de multe lucruri și am lăsat în urmă proiecte și pentru asta. (…) În ce privește problema gunoiului, e treaba primarului să găsească soluții, nu să se scuze. Depozitul pentru deșeuri inerte trebuia făcut deja și sunt destule locuri care se pretează. De ce nu l-am făcut noi? Pentru că nu era atunci nevoie. Aveam unde să le ducem, iar crearea unui alt depozit ar fi crescut tarifele”. Dar acum condițiile de la CMID Galda de Jos sunt altele. „Mai mult, nu trebuia oprit proiectul cu containere îngropate. Dar trebuie să citești, să înțelegi de ce unele lucruri trebuie făcute. Nu doar să tot tai fără să pui nimic în loc. Una peste alta problemele au fost create. Alba Iulia a ajuns pe harta orașelor mizere și oamenii au dreptate să fie nemulțumiți”.

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Dorel și furtuna: Cum se mimează profesionalismul, cum se încasează cu două mâini și cum să „montezi” schela în casa beneficiarului

De Dorel v-am mai zis, e intreprinzător cu ștate vechi, bagă în sac două mâini și servește calitate cu un deget. E de-al nostru, local, apare frecvent și rupe gura târgului cu „realizările” lui, se remarcă și chiar dacă nu ar face asta, cine să-i și fure locul dacă el are monopolul?

Astăzi pe Dorel l-a „încercat” vremea, a bătut vântul și ploaia, cum zice un mare clasic în viață, și-a scos la iveală un fapt ce s-ar defini în Ardeal ca „râsu’, plânsul”.

De ce și-a petrecut ăla ce a inventat schela și măsurile de siguranță timpul în zadar, numai Dorel știe, fiindcă el are o metodă proprie, una ce-ți teleportează ditamai conglomeratul de fier direct în sufragerie, cum a fost și cazul, astăzi, în urma furtunilor, la blocurile „M” din Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Acum, Dorel ca Dorel, dar și restul să fie și ei veri din frați, șogori din altă țară, de-s toți chitiți să nu vadă și cetățeanul să plătească cu spor și cu nemiluita? Păi, totuși, pe care planetă ne aflăm? Am venit la încasat sau mai facem și treabă?

PS: arată bine bordura aia Dorele, zici că trebuie să chemi un frizer să o ia pe părți, pe față și pe dos, ori să vină domnul cu recepția lucrărilor și să zică odată pentru totdeauna NU !

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Publicat

în

FOTO| Natura nu iartă Aiudul. Trunchiul unui copac mai slab decât furia vântului. COD ROȘU în județul ALBA

Natura se abate cu toată forța sa asupra județului Alba. În municipiul Aiud, la Magina, forța vântului a fost mai puternică decât rezistența unui trunchi de copac, situat în centrul satului pe drumul principal.

ANM a emis joi seara o avertizare Cod Roșu de vijelie puternică, grindină, descărcări electrice și averse torențiale valabilă în mai multe localități din județul Alba.

Citește și: Pompierii din Alba Iulia au degajat în cursul după-amiezii de astăzi, 5 august, un copac care a căzut pe strada Cloșca din municipiu, urmare a vremii instabile.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Alba Iulia, Cugir, Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu, Daia Română, Șpring, Ciugud, Berghin, Gârbova, Roșia de Secaș, Câlnic, Cut, Ohaba, Doștat.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Publicat

în

UPDATE FOTO VIDEO| INCENDIU la Mănăstirea Dumbrava: Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru stingerea flăcărilor la o anexă

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de joi, 5 august, în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în curtea Mănăstirii Dumbrava.

Electrica Furnizare Discount

Se pare că ar vi vorba despre o anexă, fara pericol de propagare.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

UPDATE: La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la anexă, un grajd, al Mănăstirii.

La momentul de față incendiul este localizat și se lucrează la stingerea acestuia.

Suprafața afectată este de aproximativ 200mp.

Fără victime sau pericol de propagare.

UPDATE 21:37:

Incendiul a fost lichidat.

În interiorul anexei erau depozitați aprox 1600 de baloți de fân, dintre care au fost salvați aprox. 600 baloți.

Fără victime sau alte probleme deosebite.

ISU ALBA

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare