Mircea Frenţiu: S.O.S.! Libertatea internetului în pericol de moarte
Globalizarea atacă ultima formă de libertate a oamenilor care este internetul. În ce sens şi cum? Se creează o lege numită ACTA cerută de corporaţiile americane încă din 2006 care ajunge să aibă întâietate asupra legilor naţionale. Ce este ACTA? Este o înţelegere multilaterală care are ca scop stabilirea unui standard internaţional pentru dreptul la proprietate intelectuală. A fost promovată de companiile americane în Japonia în 2006, la care au participat şi alte ţări: Canada, ţări din UE şi Elveţia şi a fost negociată secret şi semnată în aprilie 2011 de SUA, Canada, Australia, Japonia, Maroc, Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Singapore. La 26 ianuarie 2012, 22 de state din UE printre care şi România, au semnat ACTA fără să consulte populaţia. Ce este în realitate ACTA? Este o altă formă de îngrădire a libertăţii umane, nu este atât o foame de bani prin protejarea dreptului de autor de marile companii ci este mai rău, o acaparare a unui mod de comunicare între oameni pur şi nefalsificat. Internetul conţine şi acumulează aproape toate tipurile de date: muzică, jocuri, filme, cărţi, manuale de specialitate şi iată că pentru partizanii globalizării forma lui democratică este o mare problemă. Ei vor să „închidă” internetul sau să îngusteze spaţiul de comunicare astfel încât omul să nu mai fie informat prin acest mijloc minunat de informare, ei vor să dea oamenilor numai ceea ce sistemul globalist vrea să transmită acestora. Orice alte cunoştinţe sau transmiteri de mesaje devin periculoase pentru „oamenii globalizării”.
Internetul este o sursă de informaţii nealterate faţă de alte surse din mass-media: ziare, TV, radio care sunt deja controlate, nu toate şi care dau populaţiei informaţiile pe care ei le trunchiază aşa cum vor ei să ajungă la aceasta. Spaţiul virtual trebuie neapărat să rămână liber, ideile din spaţiul virtual nu se pot cenzura. Internetul este ca şi o pasăre Colibri care nu poate trăi decât în libertate şi care nu se poate hrăni decât cu cel mai bun nectar, adică cu idei necenzurate. Nu pirateria este problema principală pe care ACTA vrea să o rezolve ci libertatea de exprimare care nu va mai exista.
Când Cezar trece Rubiconul şi intră în Roma el strigă cu emfază: Alea jacta est! şi intră în marele oraş. România prin guvernul Boc, când semnează tratatul ACTA declară fără să vrea: Alea ACTA est! Guvernul României nu este Cezar, el ar trebui să informeze populaţia şi mai ales populaţia tânără care foloseşte internetul despre acordul ACTA care îngrădeşte libertatea umană. Eu şi alţi cetăţeni ca mine suntem împotriva oricărei limitări a libertăţii umane, cuvânt prea frumos pentru a nu-l folosi în viaţa noastră de zi cu zi. Atenţie tineri, atenţie cetăţeni, prin actul ACTA libertatea vă este în pericol!
Dr. Mircea FRENŢIU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
22 noiembrie: Asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani Primul preşedinte catolic la Casa Albă şi unul dintre cei mai iubiţi preşedinţi americani s-a născut în 29 mai 1917 în Boston într-o familie de descendenţi ai unor imigranţi irlandezi săraci. La 44 de ani a devenit cel mai tânăr preşedinte […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum o zi
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii
-
Ştirea zileiacum o zi
21 noiembrie: Zece ani de la tragedia aviatică de la Mălâncrav. Ziua când Alba Iulia a pierdut un tânăr pilot căpitan