Rămâi conectat

Ştirea zilei

Miracolul și Lumina Învierii vor fi celebrate prin două concerte eveniment. Corul Accoustic și Corul Madrigal vor veni la Alba Iulia, să dea sunet și amploare Marii Sărbători

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia și Arhiepiscopia Romano-Catolică îi invită pe albaiulieni la un eveniment cultural excepțional. Clipe de regăsire, momente unice, de renaștere și izbândă a vieții, oferite de voci neasemănate și apreciate, marți, 22 martie, la Catedrala Sfantul Mihail din Alba Iulia. Corul Accoustic îi va purta pe toți cei care se simt aproape de marea sărbătoare a Paștelui, într-o călătorie vibrantă de muzică sacră.

Corul de camera Accoustic a fost infiintat in primavara anului 2003 la initiativa unui grup entuziast de muzicieni, condusi de dirijorul Daniel Jinga.

Corul Accoustic 2Repertoriul corului cuprinde atat piese renascentiste, muzica sacra, muzica popoarelor, cat si muzica contemporana si pop jazz a cappella.

Datorita acuratetii intonationale, a culorii vocale si a interpretarii deosebite, corul Accoustic a obtinut o serie de premii nationale si internationale, bucurandu-se de aprecirile unor critici muzicali si a unor publicatii de specialitate din Romania, Elvetia, Germania, Grecia, Bulgaria, Italia, Franta, Olanda, Israel, Ungaria, Polonia, tari unde Accoustic-ul a cantat in festivaluri si concursuri sau in concerte de stagiune.

Exigentele repertoriale pe care si le-a asumat prin participarea la diferitele concursuri internationale au facut ca Accoustic-ul sa adune acest impresionant repertoriu de muzica sacra occidentala  pe care il ofera astazi publicului.

“Tuturor celor pe care muzica si credinta ii uneste si ii ajuta sa mearga mai departe, le oferim prilejul de a participa la doua concerte sustinute de cele mai bune corale din Romania. Fie ca suntem doar consumatori ai talentului din aceasta expresie muzicala, fie ca ne intregeste starea de spirit, merita sa fim prezenti la aceasta intalnire ce ne va aprinde in inima flacara sperantei”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Iata programul concertului pe care corul Accoustic il va sustine marti, 22 martie, de la 6 seara, la Catedrala Romano- Catolica Sfantul Mihail.

  1. Randall Thompson – Alleluia
  2. Alessandro Scarlatti – Exultate Deo
  3. Samuel Barber – Agnus Dei ( Adagio for Strings – a cappella, versiune aranjata de compozitor )
  4. Anton Bruckner – Locus Iste
  5. Edvard Grieg – Ave Maris Stella
  6. Johannes Brahms – Warum ist das Licht gegeben
  7. Tomaso Ludovico da Vittoria – Ave Maria
  8. Gioacchino Rossini – Quando corpus morietur
  9. Giacomo Puccini – Kirie eleinson ( Messa di Gloria )
  10. Anton Bruckner – Christus factus est pro nobis
  11. Gordon Young – Alleluia
  12. Palestrina – Missa Papae Marcelli – Credo
  13. J.S. Bach – Magnificat – Sicut locutus est
  14. J.S. Bach – Magnificat – Omnes Generationes

Intrarea este libera.

Concertul Corului Madrigal va avea loc in luna aprilie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A 10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. La fața locului intervin pompierii pentru stingerea flăcărilor. UPDATE: S-a reluat circulația […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea