Ministrul Sănătății: Până la finalul săptămânii viitoare vaccinul hexavalent ar trebui să fie la medicii de familie
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că programul de vaccinare a copiilor reintră în normal, după ce instituția pe care o conduce a parafat contractul pentru achiziționarea vaccinului hexavalent. Până la finalul săptămânii viitoare, vaccinul ar trebui să ajungă la medicii de familie.
Invitat la programul de discuție online cu cetățenii „De vorbă cu ministrul tău”, inițiat de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, ministrul Sănătății a vorbit despre criza vaccinurilor. Vlad Voiculescu a recunoscut că „a existat o discontinuitate” în ceea ce privește vaccinul hexavalent din cauza problemelor firmei distribuitoare.
„Cantitatea de vaccin a fost recepționată ieri și până la finalul săptămânii viitoare vaccinul ar trebui să fie la medicii de familie. Ne cerem scuze pentru întârzierea cu care Ministerul Sănătății pune la dispoziție acest vaccin. Vaccinurile sunt importante și nu e firesc ca un vaccin pe care Ministerul Sănătății îl consideră important să lipsească”, a declarat Vlad Voiculescu.
Primul lot de vaccin, constând în 115.000 de doze, a ajuns în depozitul Unifarm, iar Ministerul Sănătății face un apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili și a celor care nu au fost vaccinați până în prezent.
Al doilea lot de vaccin hexavalent, adică restul de 140.000 de doze, va ajunge în România până pe data de 31 octombrie 2016.
Ministerul Sănătății a mai anunțat astăzi, printr-un comunicat de presă, că vaccinul ROR, împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, este în stocuri suficiente, astfel încât să poată fi asigurată imunizarea tuturor copiilor care au nevoie de acest ser.
De asemenea, MS spune că sunt stocuri suficiente și pentru vaccinurile împotriva Hepatitei B și DTP (difterie, tetanos, pertusis).
Cât despre vaccinul antigripal, acesta a fost recepționat, iar până la finalul lunii octombrie va începe campania de vaccinare. Vor fi 500.000 de doze disponibile pentru populația vulnerabilă la boală (copii, bolnavi cronici, vârstnici și personal sanitar), cu posibilitatea de suplimentare a dozelor, în funcție de cerere.
„Vaccinul BCG, serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuților, va ajunge în maternități în maximum trei săptămâni, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare și va fi demarată procedura de achiziție”, mai anunță MS.
Sursa Digi24.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă
Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă Călin Georgescu, trimis în judecată pentru propagandă legionară de procurorii Parchetului General, rămâne sub control judiciar. Decizia luată marți, 15 iulie 2025, de Tribunalul București, este definitivă. „În temeiul art. 425/1 alin. (7) pct. 1 lit. b) rap. la art. […]
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase
Guvernul Bolojan pregătit să revizuiască regimul financiar a Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase O posibilă măsură fiscală ar putea avea impact direct asupra Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte culte religioase. Autoritățile guvernamentale se gândesc la o eventuală taxare suplimentară a veniturilor preoților, precum și la revizuirea regimului financiar al unităților de […]
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp
Atragerea de fonduri UE, o adevărată misiune imposibilă în România. Analist economic: Funcționarii amână plățile, blochează procedurile special pentru a-și asigura prezența în proiect pe o perioadă cât mai lungă de timp Atragerea de fonduri UEm este o adevărată misiune imposibilă în România, spune analistul economic Adrian Negrescu. Acesta spune că funcționarii amână plățile, blochează […]