Ministrul Sănătății, despre varianta Omicron: Părerea mea e că deja de ceva timp circulă şi în România şi în alte ţări din UE
Ministrul Sănătății, despre varianta Omicron: „Părerea mea e că deja de ceva timp circulă şi în România şi în alte ţări din UE”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că foarte probabil tulpina Omicron circulă în Europa, inclusiv în România, de mai mult timp, având în vedere faptul că a existat circulaţie între Africa de Sud şi Europa şi înainte de data identificării acestei tulpini. În ceea ce priveşte răspândirea noii tulpini a virusului SARs-CoV-2, Rafila este de părere că „probabil că vom mai avea câteva săptămâni bune până să ajungem la transmiterea comunitară”, potrivit News.ro.
„Probabil că vom mai avea câteva săptămâni bune până să ajungem la transmiterea comunitară, însă lucrul ăsta nu este sigur. Noi nu cunoaştem, de fapt, amploarea circulaţiei acestor tulpini, aici a fost ţintită identificarea, pacienţii au venit din zona afectată, din sudul Africii, sau sunt contacţi ai persoanelor respective. Părerea mea este că acest virus circulă deja de ceva timp şi în România şi în alte ţări din Uniunea Europeană, pentru că până în data de 24 noiembrie nu am avut informaţii, nu a fost practic clasificat şi, în mod evident, a existat circulaţie din sudul Africii către Europa şi în perioada anterioară. Deci o perioadă de câteva săptămâni probabil că vom mai sta liniştiţi. Vestea la care sperăm că ajungem este legată de faptul că, cel puţin după ceea ce se întâmplă în Africa de Sud, această tulpină produce forme de boală ceva mai uşoare, iar inclusiv în rândul pacienţilor spitalizaţi necesitatea resurselor terapeutice suplimentare, cum ar fi oxigenul sau alte tipuri de resurse terapeutice sunt mai puţin utilizate, dar asta nu înseamnă că nu e o problemă de sănătate publică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, vineri seară, în cadrul unei dezbateri la TVR.
El a explicat că şi la un procent mic de cazuri complicate sistemul de sănătate „se poate colmata”.
În ceea ce priveşte severitatea bolii cauzate de noua tulpină Omicron, ministrul a afirmat că nu există studii clinice relevante care să arate că această tulpină este mai puţin agresivă decât tulpina Delta, el arătând că este „mai degrabă o speranţă” în acest sens.
În acest context, Rafila a subliniat că este foarte importantă vaccinarea. Rafila le-a recomandat tinerilor care merg de sărbători să îşi viziteze rudele mai în vârstă să se testeze înainte, pentru a se asigura că nu sunt vectori de transmitere a bolii.
sursa: hotnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor