Ministrul Educaţiei: Elevii de clasa I vor avea abecedare noi din semestrul al doilea.Pentru manualele de clasa a-III-a, licitaţia se lansează săptămâna viitoare
Toţi elevii din clasele I vor avea noile abecedare în prima zi de şcoală din semestrul al doilea, a anunţat, luni, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Contestaţia privind abecedarul din decembrie a fost respinsă. Săptămâna viitoare s-ar putea lansa licitaţia privind manualele noi pentru elevii de la clasele a treia.
„Din fericire, dacă pot spune în felul acesta, chiar astăzi am primit vestea că acea contestaţie care a fost depusă pentru abecedar, în luna decembrie, a fost respinsă. Deci, pe cale de consecință, vom putea avea, în sfârșit, abecedarul, la începutul semestrului următor. (…) Vor avea abecedare datorită acestui noroc al respingerii contestației, lucru de care am fost anunțați chiar în cursul zilei de astăzi”, a spus ministrul Educației.
Întrebat când vor avea noile manuale și elevii de la clasele a treia și a patra, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat că „săptămâna viitoare se poate lansa licitația pentru manualele pentru clasa a treia”, iar pentru noile manuale pentru elevii din clasele a patra „urgența nu e atât de mare”.
„Al doilea lucru important. A fost validată curricula pentru clasa a treia și săptămâna viitoare se poate lansa licitația pentru manuale. Am precizat, dacă se poate spune din fericire, desigur ideal ar fi fost ca acest lucru să se întâmple, la începutul anului școlar. Pentru cei de clasa a treia, este clar că trebuie să avem manualele la începutul anului școlar. (…) Pentru clasa a patra, cred că urgența nu e atât de mare. Manualele de clasa a patra e bine să le avem înainte de începerea anului școlar viitor”, a declarat ministrul Educației.
Sorin Cîmpeanu admite că situația manualelor școlare „este într-adevăr una din cele mai importante probleme” cu care se confruntă Ministerul Educației, el adăugând că este nevoie de o lege a manualelor școlare.
„Din nefericire, legislația nu ne poate garanta că nu vor exista contestații. Noi, la nivelul Ministerului Educației, încercăm să eliminăm toate acele aspecte care ar putea să genereze contestații, dar nu putem garanta că împiedicăm contestațiile atâta timp cât achizițiile se fac pentru manuale, pe Legea achizițiilor publice, pe Ordonanța 34 și atâta vreme cât nu există, să spunem, o lege a manualelor, care ar scoate de sub incidența acestei ordonanțe generale pentru toate tipurile de bunuri și servicii, acest lucru. Este o problemă generalizată, aceea a contestațiilor”, a explicat ministrul Cîmpeanu.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată
PENSIILE și indemnizațiile pentru însoțitor, încasate necuvenit NU SE MAI RECUPEREAZĂ: Legea a fost promulgată Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 19 noiembrie 2024, legea potrivit căreia nu se recuperează sumele încasate necuvenit cu titlu de pensie, indemnizaţie socială pentru pensionari şi indemnizaţie pentru însoţitor. Actul normativ vizează asigurarea unei forme de protecţie a pensionarilor, […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate5 zile ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Sport4 zile ago
FOTO | Meciul de fotbal Metalurgistul Cugir – Gloria Bistrița-Năsăud, întrerupt la Cugir de o intervenție a elicopterului SMURD! Liderul a câștigat cu 4-0
-
Actualitate4 zile ago
Ajutorul de încălzire pentru iarna 2024-2025. Acte necesare. Condiții de acordare. Câți bani se dau în funcție de venit
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
Noua lege a pensiilor: Tabel cu vârsta de pensionare anticipată. Condiții privind stagiul de cotizare pentru pensia anticipată
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii