Ministerul Muncii: OUG pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Ce trebuie corectat în legea care corecta revoluţia fiscală
Ministerul Muncii a anunţat, vineri, că a lansat procedura de modificare a ordonanţei de urgenţă 111/2010 astfel încât femeile care obţin venituri din drepturi de autor să primească indemnizaţie pentru creşterea copilului, iar situaţia să fie remediată.
Reprezentanţii Ministerului Muncii au transmis că prin modificarea Codului Fiscal prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.18/2018 privind adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, categoria veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală a fost scoasă de sub incidenţa reglementărilor privind veniturile din activităţi independente şi reglementată separat în cuprinsul Codului Fiscal la articolul 70.
Astfel, până la data de 22 martie 2018 inclusiv, veniturile din drepturile de proprietate intelectuală se iau în calcul la stabilirea drepturilor prevăzute de OUG nr.111/2010, cu modificările şi completările ulterioare, ca fiind venituri din activităţi independente.
După această dată, potrivit Ministerului Muncii, veniturile din drepturi de proprietate intelectuală nu se mai încadrează în categoria veniturilor din activităţi independente şi, prin urmare, nu mai pot fi luate în calcul la stabilirea drepturilor prevăzute de OUG nr.111/2010, cu modificările şi completările ulterioare.
„Stabilirea dreptului şi a cuantumului ICC pentru aceste persoane se face ţinând cont de perioada de eligibilitate de 12 luni din ultimele 24 luni, acestea nefiind private de dreptul lor”, a transmis Ministerul Muncii, într-o informare.
Ministerul Muncii arată, în final, că a lansat, deja, în procedura de avizare inter-ministerială un proiect de modificare a OUG nr.111/2010, „astfel încât situaţia să fie remediată”.
Sursa: mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP
Cu cât va crește salariul mediu net în 2025 și care sunt perspectivele până în 2028. Prognoza CNSP Câştigul salarial mediu net lunar se va majora în 2025 cu 6,2%, până la 5.355 lei, iar cel real va creşte cu 1,6%, conform Prognozei 2024-2028, varianta de toamnă, a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, scrie […]