Rămâi conectat

Actualitate

Ministerul Fondurilor Europene: CE a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, Comisia Europeană a validat Acordul de Parteneriat 2014 – 2020 cu România, documentul care prezintă modul în care vor fi folosite fondurile europene structurale şi de investiţii în viitoarea perioadă de programare.

România are deja Acordul de Parteneriat 2014 -2020 validat de cei patru comisari, decizia Comisiei Europene de adoptare a acestui document urmând a fi publicată în zilele următoare„, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, subliniind că această validare dovedeşte faptul că documentul trimis de România răspunde exigenţelor Comisiei.

Ţara noastră a început încă din primăvara anului 2013 negocierile pe marginea acestui document, în cadrul dialogului informal. De atunci şi până recent am avut în continuu negocieri cu reprezentanţii Comisiei pentru a obţine o strategie cât mai bună de folosire a banilor europeni pentru români şi pentru România„, a spus ministrul.

Acesta consideră că procesul de validare a Acordului de Parteneriat ar fi putut fi „mult mai facil dacă unii dintre români, în special cei care fac parte din PDL şi PNL, dar şi alţii, nu ar fi luptat împotriva intereselor naţionale, împotriva românilor, exact aşa cum au făcut şi în perioada 2009 – 2011, perioada cea mai neagră din istoria absorbţiei fondurilor europene„.

 Eugen Teodorovici speră că toţi cei au criticat în trecut acest document „să conştientizeze interesul naţional al României şi în perioada următoare să lupte cot la cot cu actuala guvernare pentru ca ţara noastră să beneficieze cât mai repede de suma alocată pentru viitoarea perioadă de programare„.

Pe 7 iulie, Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial propunerea actualizată de Acord de Parteneriat 2014-2020 Comisiei Europene, după ce documentul fusese transmis în mod formal pe 31 martie.

Comisia Europeană a criticat prima versiune a Acordului de Parteneriat, pe care l-a catalogat drept „incoerent şi fără priorităţi clare”.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când intră pensiile pe card în iulie 2024: Termen diferit pentru pensionarii care primesc banii prin Poșta Română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când intră pensiile pe card în iulie 2024: Termen diferit pentru pensionarii care primesc banii prin Poșta Română Începutul de lună vine, ca de obicei, cu probleme şi dileme pentru pensionarii care îşi fac calculele în legătură cu ziua în care primesc următoarea pensie. În ultimii ani, milioanele de pensionari din România s-au împărţit în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea