Ministerul Energiei: ”Procesul de racordare a localităților la rețeaua de gaze a fost deblocat”
Ministerul Energiei anunță că a fost deblocat procesul de extindere a rețelelor de distribuție de gaze către localitățile unde nu există acest serviciu, se arată într-un comunicat al instituției, remis, vineri, AGERPRES.
Mai exact, Guvernul a aprobat recent o ordonanță de urgență care modifică legea achizițiilor publice, astfel încât să fie eliminat un articol care bloca procesul de concesionare a serviciului de distribuție de gaze.
Potrivit legislației actuale, dacă doresc racordarea unei localități la sistemul de distribuție al gazelor, autoritățile locale trebuie să solicite acest lucru Ministerului Energiei, care întocmește studii de fezabilitate și demarează licitațiile la care ar trebui să răspundă distribuitorii de gaze interesați să-și extindă rețeaua spre acea zonă.
În prezent, există în derulare în diverse stadii un număr de 204 de contracte de concesiune, care nu puteau fi finalizate din cauza articolului din legea achizițiilor care a fost eliminat de Guvern.
”Clarificările aduse legislației în domeniu sunt un pas esențial în procesul de extindere a accesului populației la serviciul de distribuție a gazelor naturale. Practic, de acum încolo, vom putea soluționa mult mai rapid cererile autorităților locale privind racordarea la acest serviciu. Este timpul ca locuitorii României să aibă în număr cât mai mare acces la serviciul de furnizare a gazelor naturale, mai ales că România este foarte aproape de momentul în care va deveni o forță în regiune în ceea ce privește exploatarea și comercializarea acestei resurse”, a declarat ministrul Energiei, Anton Anton, citat în comunicat.
Sursa: agerpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile
Vouchere pentru alimente 2025: Schimbări în Programul „Sprijin pentru România” în acest an. Ce ajutoare se mai acordă pentru persoanele vulnerabile Programul „Sprijin pentru România” continuă şi în anul 2025, însă în cu totul alte condiţii faţă de anii anteriori. Concret, dacă până acum se acordau câte 250 de lei o dată la două luni, […]
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie
PENSII 2025: Ce este „stagiu complet de cotizare” şi de ce contează atât de mult pentru pensie Pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă, nu este suficient ca românii să împlinească o anumită vârstă. La fel de important este să îndeplinească condiția esențială numită ”stagiu complet de cotizare”. Acest concept joacă un rol […]
De ce recomandă economistul Radu Georgescu să se stea departe de imobiliare: ”În următorii ani vom vedea scăderi cu 50% la prețurile apartamentelor”
De ce recomandă economistul Radu Georgescu să se stea departe de imobiliare: ”În următorii ani vom vedea scăderi cu 50% la prețurile apartamentelor” Economistul Radu Georgescu a explicat într-o postare în mediul online de ce nu este momentul de a investi în imobiliare și cum va fi posibil ca în următorii ani să vedem scăderi […]