Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Actualitate

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024

Ministerul Educației, lege privind accesul copiilor la tehnologie: În ce condiții cei mici au voie la dispozitive

USR - Alegeri Parlamentare 2024

Un proiect premieră de la Ministerul Educației face referire la accesul copiilor la tehnologie, atât la școală, cât și acasă, iar potrivit documentului, cei până-n 2 ani nu ar trebui să aibă acces la telefon sau tabletă, iar pe măsură ce cresc pot petrece timp cu diferite dispozitive digitale, cu o condiție: să aibă un conținut educativ.

Citește și: Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba

PNL - Alegeri Prezidențiale 2024

România este sub media europeană la nivelul de competențe digitale, atât în cazul copiilor, cât și al adulților.Potrivit ministrului Educației, copiii mai mici de 2 ani nu ar trebui să aibă acces la tehnologie, cu excepția apelurilor video prin intermediul cărora pot să își vadă rudele aflate la distanță.

În cazul copiilor între 2 şi 5 ani, specialiștii recomandă cel mult o oră de expunere la ecrane, împreună cu părintele sau educatorul și doar pentru anumite activități.

Copiii între 5 și 7 ani ar trebui să folosească tehnologia moderat, în prezența unui adult și să fie capabili să recunoască și să folosească dispozitive precum radio, cameră foto, imprimantă, mouse sau căști.

Chiar dacă știu să folosească un telefon, nu înseamnă că au competențe digitale

De asemenea, părinții și educatorii sunt sfătuiți să utilizeze tastatura și calculatorul pentru dezvoltarea abilităţilor de scriere, dar și acele aplicaţii care le permit celor mici să fie creativi, cum ar fi de pildă Paint, în care pot să picteze.

În România, nivelul de cunoștințe despre tehnologie al copiilor este sub media europeană. La noi, competențele digitale sunt predate abia din clasa a V-a, însă elevii ar trebui să învețe din școala primară cum pot folosi un calculator, cum pot redacta un text sau trimite un e-mail. Deși copiii știu să folosească un telefon sau o tabletă, acest lucru nu înseamnă că au competențe digitale.

Ordinul de ministru ar trebui să se aplice din toamnă, adică din următorul an școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Salariaţii din administraţia publică cer creșterea numărului de angajați pentru reducerea sarcinilor: Sectorul bugetar nu ar fi supradimensionat Salariaţii din administraţia publică reclamă „campania agresivă şi lipsită de fundament care promovează ideea că sectorul bugetar din România este supradimensionat” şi cer „creşterea numărului de angajaţi, pentru reducerea sarcinilor” Citește și: Taxe, salarii și pensii din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea