Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ministerul Agriculturii: Producătorii grupați în cooperative agricole ar putea fi scutiți de impozit. Care este condiția?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Producătorii agricoli care fac parte dintr-o cooperativă ar putea beneficia de scutiri de impozite pe clădiri şi terenuri, dacă comercializează cel puţin jumătate din producţa realizată prin intermediul cooperativei, se arată într-un proiect de Ordin lansat în dezbatere publică de către Ministerul Agriculturii.

Astfel, potrivit proiectului, nu se va mai datora impozit pentru clădirile deținute și utilizate în activitatea agricolă de către contribuabilii, membri cooperatori, care au comercializat minimum 50% din producția valorificată în anul fiscal anterior celui pentru care se acordă scutirea, prin/către cooperativele agricole.

În cazul clădirilor aflate în coproprietate, scutirea de impozit pentru clădirile utilizate în scopul desfășurării activității agricole se acordă corespunzător cotei-părți din dreptul de proprietate deținută de membrul cooperator care respectă condiția de valorificare prin cooperativă.

Printre clădirile care intră sub incidenţa acestui ordin şi pot fi scutite de impoyit se numără magazii, pătule, silozuri utilizate pentru depozitarea, prelucrarea şi conservarea produselor agricole și a furajelor, barăci, magazii, şoproane și cabane cu destinație agricolă; amenajări piscicole, depozite de îngrăşăminte,f) ateliere, hale de reparații și stocare a utilajelor agricole;sere, solarii, sau orice altă clădire utilizată exclusiv pentru activități agricole și/servicii conexe agriculturii.

În ceea ce priveşte impozitul pe terenuri, proiectul prevede faptul că membrii cooperatori nu vor plăti acest bir pentru terenurile cu destinație agricolă deținute și utilizate dacă au comercializat minimum 50% din producția valorificată în anul fiscal anterior celui pentru care se acordă scutirea, prin/către cooperativele agricole.

Terenurile cu destinație agricolă la care se face referire în proiect sunt acele categorii de terenuri agricole aflate în inventarul/patrimoniul membrilor cooperatori, inclusiv cele aflate în patrimoniul de afectațiune al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale.

Categoriile de terenuri utilizate în scopul desfășurării activității agricole sunt terenurile agricole productive (arabile, vii, livezi etc), terenuri acoperite cu vegetație forestieră, dacă nu fac parte din amenajamentele silvice; terenuri ocupate cu construcții și instalații agrozootehnice, amenajări piscicole și de îmbunătățiri funciare, platformele și spațiile de depozitare care servesc nevoilor producției agricole; orice alte terenuri utilizate,exclusiv pentru activități agricole și/în servicii conexe.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO | Un autoturism a luat foc pe autostrada A10, direcția de mers Aiud- Turda. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE VIDEO | Un autoturism a luat foc pe autostrada A10, direcția de mers Aiud- Turda. Intervin pompierii Un incendiu a avut loc, luni, 12 august 2024, în jurul orei 17.30 pe autostrada A10, direcția de mers Aiud- Turda. Un autoturism a luat foc. Citește și: VIDEO | INCENDIU de deșeuri menajere și vegetație uscată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea