Rămâi conectat

Sport

Mihnea Costachi și-a luat avânt la Campionatul International Open al Bulgariei

Ziarul Unirea

Publicat

în

In perioada 1-8 februarie juniorul Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) participa la Campionatul International Open al Bulgariei, gazduit de hotelul Novotel din orasul Plovdiv.

Mihnea Costachi CSU Alba IuliaLa acest turneu, care este unul dintre cele mai puternice openuri internationale de sah din Balcani, s-au inscris 286 de participanti din 14 tari, care vor juca pe parcursul a 9 runde in sistem elvetian. Dintre acestia 16 detin titlul de mare maestru international, iar altii 42 detin titlurile de maestru international sau maestru FIDE. Avand in prezent un rating FIDE 2341, Mihnea Costachi este cotat ca favoritul numarul 36 al turneului, scopul principal al participarii sale la acest turneu, precum si la alte openuri internationale puternice in care va lua startul in perioada urmatoare, fiind acela de a acumula cat mai multa experienta in vederea participarii cu succes la campionatele mondiale si europene de juniori care se vor desfasura in toamna acestui an in Grecia, respectiv Croatia.

Elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia a avut un start foarte bun, castigand primele doua partide impotriva lui Koloyan Todorov si maestrei internationale Emilia Zlatanova, ambii din Bulgaria. In runda a 3-a Mihnea l-a avut ca adversar pe favoritul numarul 1 al turneului, marele maestru international bulgar Vasil Spasov (ELO 2559). Desi teoretic pornea clar cu sansa a doua, tanarul campion albaiulian a reusit sa ii tina piept cu succes titratului sau adversar, partida incheindu-se remiza. In runda a patra Mihnea Costachi il va intalni pe Lachezar Yordanov (Bulgaria).

Participarea juniorului albaiulian la openul de la Plovdiv este posibila datorita sprijinului acordat de firma IPEC SA din Alba Iulia, renumita companie albaiuliana urmand a fi alaturi de Mihnea Costachi si la alte competitii din acest an.

  1. C.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea