Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Mihaela Blaga, calificată în premieră la Campionatele Europene de Seniori | Atleta din Alba va concura vineri, la Roma, în proba de 3000 de metri obstacole

Dan HENEGAR

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Mihaela Blaga, calificată în premieră la Campionatele Europene de Seniori | Atleta din Alba va concura vineri, la Roma, în proba de 3000 de metri obstacole

Prezență onorantă pentru Mihaela Blaga, calificată în premieră la Campionatul European de atletism pentru seniori. Sportiva din „Mica Romă” face parte din delegația României pentru a 26-a ediție a europenelor, prevăzută la Roma între 7 și 12 iunie, efectivul „tricolor” cuprinzând 23 de atleți (15 la feminin și 8 la masculin).

Mihaela Blaga, legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia, a reușit pe ultima sută de metri să obțină biletele pentru importanta competiție din capitala Italiei, calificându-se în urma ranking-ului european. Proba de 3000 de metriu obstacole va avea loc vineri, 7 iunie, la ora 13.00, la start fiind așteptați 35 de competitori între care și Stella Rutto (atleta din Kenya naturalizată în țara noastră, legitimată la CS Dinamo).

La doar 5 luni de la terminarea junioratului Mihaela face pasul spre înalta performanță. Felicitări «fata mea de aur», prin tine şi ceilalți colegi ai tăi atletismul blăjean dovedește că se poate ridica la cel mai înalt nivel!”, a transmis antrenorul Cristina Man.

Mihaela Blaga, la doar 20 de ani, vârstă împlinită pe 4 martie, este „mezina” probei de 3000 de metri obstacole. În 25 mai, la Balcaniada de la Izmir, a terminat pe locul patru, îmbunătățindu-și recordul personal (10:01.23), la prima cursă internațională din acest an în proba respectivă.

Este un lucru extraordinar această calificare, având în vedere vârsta Mihaelei, aflată în primul sezon la tineret. Prezența la Europenele de seniori dovedește că are valoare în plan european, ținând cont că colegele de generație de la tineret, nu s-au calificat. Din punct de vedere al obiectivului, nu putem emite pretenții, ne dorim o cursă cu un nou record personal”, a mai adăugat Cristina Man, vicepreședintele Federației Române de Atletism.

Anul trecut Mihaela Blaga a fost desemnată cea mai bună sportivă din județul Alba iar acum are în față provocarea majoră a carierei, prezența la Europenele de seniori.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia, în runda a cincea din Liga 3 Etapa a cincea a eșalonului terț programează sâmbătă, pe „Cetate”, derby-ul Seriei 7, între primele două clasate, CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea