Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 16.30, în Cupa României, Industria Galda – Avântul Reghin | “Finală” pentru un duel cu Liga 1 și… reabilitare după coșmarul din Maramureș!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, miercuri, 11 septembrie, de la ora 16.30, Industria Galda de Jos și Avântul Reghin, două divizionare terțe colege în Seria a 5-a, se înfruntă în cadrul turului al 4-lea al Cupei României, ultimul înaintea intrării în competiție a celor 14 echipe din Liga 1.

Așadar, miza acestui duel este una deosebită, în condițiile în care echipa calificată în “16”-imile de finală are oportunitatea unei confruntări de lux, în 24-26 septembrie, cu o reprezentantă a primului eșalon. În plus amfitrionii, singurii reprezentanți ai județului Alba rămași în competiție (au ieșit, pe rând, Voința Stremț, CS Ocna Mureș, Metalurgistul Cugir și Unirea Alba Iulia), au obligația să spele rușinea trăită la Recea, în runda anterioară a Ligii a 3-a, unde au pierdut cu un neverosimil 2-8, după ce, la pauză maramureșenii conduceau cu 6-0!!!

*Spălați rușinea de la Recea!

Disputa din Cupa României este prima dintr-o săptămână dificilă pentru gruparea găldeană pe care o așteaptă în weekend derby “de Alba” cu Metalurgistul Cugir, tot în fața propriilor suporteri. Industria se află la un meci de înregistrarea unei premiere, o partidă contra unei echipe din Liga 1, însă “hopul” nu este facil de trecut. Gruparea găldeană se află într-unul din cele mai dificile momente ale ultimilor ani, cu trei meciuri pierdute din trei în Liga a 3-a și o clasare pe penultima poziție a ierarhiei (“lantern roșie” este CSM Zalău, penalizată de FRF cu șase puncte).

Greu de explicat, înfrângerea recentă, la Recea, șocantă prin proporțiile scorului și derularea ostilităților (0-8, în minutul 88), contează teribil în plan moral pentru elevii antrenorului Paul Ciucă, răvășiți după cea mai grea umilință suferită în Liga a 3-a. De altfel, oficialii echipei au avut o ședință de analiză împreună cu jucătorii încercând să găsească explicații. Nu au fost dictate sancțiuni, însă, în viitor, orice absență nejustificată de la antrenamente urmează să atragă după sine penalizări financiare. “Considerăm un accident ceea ce s-a întâmplat în meciul de la Recea și este firesc să ne propunem să ne reabilităm în acest meci din Cupa României. Vrem calificarea, în speranța să aducem o echipă de Liga 1 la Galda de Jos, dar, în același timp, nu va fi nicio tragedie, din punctul meu de vedere, dacă vom fi eliminați”, a declarat Marcel Georgiu, președintele grupării din Alba.

Este întâiul joc disputat “acasă” de Industria Galda în actuala ediție a Cupei României, ce a eliminat succesiv pe CS Ocna Mureș (2-0, după prelungiri), Unirea Alba Iulia (2-1 pe “Cetate”) și Măgura Cisnădie (6-4, după loviturile de departajare, 1-1 după 120 de minute), cele 5 goluri reușite de găldeni aparținându-i unui singur jucător: golgheterul Alexandru Cioară.

Tot pe terenuri străine a izbutit și formația din “orașul viorilor” să se califice până în prezent, Avântul trecând de Gloria Bistrița (3-1) și Unirea Ungheni (5-3, după prelungiri). Practic “alb-albaștrii” sunt neînvinși de la startul sezonului sub comanda lui Răzvan Dan, cu două remize și un succes (în ultimul meci, 1-0 în compania Unirii Alba Iulia) Avântul clasându-se pe poziția a 5-a a ierarhiei. Din distribuția gazdelor va absenta Frențiu – accidentat, incerți fiind, Cioplântă și Ad. Hăprian – ce au șanse de a fi recuperați.

Arbitri: Iuliana Demetrescu (Rm. Vâlcea), M. Truță (Băbeni), Gh. Bălan (Pitești); observatori Teodora Albon (Cluj-Napoca), M. Nădășan (Țaga, Cluj).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CIL Blaj – Hermannstadt (Under 19) 7-1 (4-1) | Schimbări în ofensivă, a plecat S. Culda (la Unirea Ungheni), a venit Cîrstean

Dan HENEGAR

Publicat

în

CIL Blaj – Hermannstadt (Under 19) 7-1 (4-1) | Schimbări în ofensivă, a plecat S. Culda (la Unirea Ungheni), a venit Cîrstean A treia victorie consecutivă pentru CIL Blaj, nou-promovata în eșalonul terț, în jocurile de verificare, scor 7-1 (4-1) cu Hermannstadt Under 19. Pentru formația din „Mica Romă” au punctat Cioară (dublă, un gol […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea