Rămâi conectat

Cultură Educație

Miercuri, 13 noiembrie: Studenţii de la UAB vor protesta pe străzile Albei Iulia, fiind nemulţumiţi de subfinanţarea educaţiei

Dragoş Suciu

Publicat

în

URS Construct

Ca urmare a nemulţumirilor legate de felul în care guvernanţii tratează educaţia din România, studenţii din întreaga ţară vor ieşi în stradă miercuri, 13 noiembrie, pentru a cere astfel Guvernului României alocarea a 6% din PIB pentru educaţie. În Alba Iulia, Liga Studenţilor de la UAB, organizaţie membră a ANOSR anunţă acţiune acţiunea de protest, cu începere de la ora 14.00.

Studenţii se vor întâlni în faţa căminelor 1 şi 2 de pe Bulevardul Revoluţiei şi în faţa căminelor 3, 4 şi 5 din faţa străzii Vasile Goldiş, iar apoi se vor îndrepta spre Cinematograful Dacia, din carterul Cetate. Acţiunea de protest va continua pe Bulevardul Transilvaniei, Parcul Cetate, Catedrala Reîntregirii Neamului, Universitatea 1 Decembrie 1918, Porţie Cetăţii, iar manifestarea se va încheia în Piaţa Alessandria. Acţiuni de protest vor fi făcute şi în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Galaţi, Baia Mare, Sibiu, Suceava şi Oradea.

Studenţii sunt revoltaţi de lipsa de responsabilitate pe care guvernanţii României o arată faţă de educaţie, când ea este definita ca o prioritate naţională. Printre nemulţumirile lor se numără faptul că universităţile, în contextul unei subfinanţări constante a educaţiei din România, au fost nevoite să crească taxele, să comaseze grupe şi facultăţi sau să reducă şi chiar să oprească, în unele cazuri investiţiile ce ţin de îmbunătăţirea calităţii sistemului educaţional. Totodată studenţii sunt revoltaţi şi de faptul ca bursele sociale sunt de 2 sau chiar de 3 ori mai mici decât prevede legea, ele nereuşind să acopere nici jumătate din costurile de masa şi de cazare, de faptul ca jumătate dintre studenţii din Romania ajung să renunţe la studii din motive financiare sau din cauza ca nu si-au ales corespunzător facultatea şi de faptul că România este la coada Uniunii Europene atât în ceea ce priveşte finanţarea educaţiei cât şi rata populaţiei cu studii superioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crăciunul, furat de criză? Alin Tomuș, sociolog: „Nimic din ceea ce contează cu adevărat pentru dvs. nu poate fi luat de lumea exterioară!” În prag de Sărbători, sociologul albaiulian Alin Tomuș a fost prezent la Unirea FM la o emisiune, realzată de Simona Lodroman, care și-a propus să răspundă la întrebările: Crăciunul a fost furat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea