Micii ecologiști de la Grădinița nr. 12 din Alba Iulia, membri în patrula de reciclare – FOTO
Noile tendinte in educatia tinerei generatii sunt legate de implicarea acesteia in activitati extracurriculare. Necesitatea protejarii mediului ambiant, respectul fata de natura si atitudinea responsabila fata de utilizarea resurselor naturii par a fi elementele de baza ale acestei educatii, promovate de catre copiii Gradinitei nr 12 din Alba Iulia.
Amintim ca, la invitaţia Agenţiei Romane de Reciclare RoRec, Grădiniţa nr 12 s-a înscris în Patrulă de Reciclare – program naţional de educaţie pentru mediu, desfăşurat cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi sprijinul inspectoratelor şcolare în grădiniţele, şcolile şi liceele din Bucureşti şi peste alte 34 judeţe.
Ca urmare a acestui proiect, toti cei aprox 300 de prescolari inscrisi in aceasta unitate sunt angrenati in activitati de informare si nu numai, prin care ajuta concetatenii să conştientizeze importanta colectării selective a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Marti, 19 aprilie 2016 copiii de la doua grupe mari (“Voiniceii” si “Bobocei pufosi”), insotiti de membrii Patrulei de reciclare, imbracati in tricouri galbene si purtand pe cap sepcute verzi cu insemnele de mici ecologisti, au participat la un mars ecologic, ocazie cu care au impartit pliante oamenilor de pe Bd-ul Victoriei si Transilvaniei.
Actiunea de impartire de pliante a inceput in cursul aceleiasi zile la Scoala Gimnaziala Mihai Eminescu, cu scopul de a informa pe cei aprox 23 de scolari din cls a II-a C, inv. Breaz Simona, despre proiectul “Patrula de reciclare” in care suntem prinsi si despre actiunea de colectare a deseurilor electrice si electronice din cadrul proiectului.
Astfel, micutii de la Gradinita nr 12 au incercat sa traga un semnal de alarma fata de problemele de mediu.
Mesajele micilor ecologisti de la Gradinita nr 12 au fost:
GRADINITA 12 RECICLEAZA!
RECICLEAZĂ DEEE!( DESEURI ELECTRICE SI ELECTRONICE)
RECICLARE, REFOLOSIRE, RECONDITIONARE!
SALVATI PLANETA ALBASTRA!
OCROTITI PADUREA!
ECONOMISITI APA!
ECONOMISITI ENERGIA ELECTRICA!
PLANTEAZA UN POMISOR!
SI TU POTI FI ECOLOGIST!
Actiunile tematice de mediu vor continua si in lunile care urmeaza la Gradinita nr 12. Vineri vom amenaja pe peretii exteriori ai gradinitei o expozitie de lucrari individuale si colective (picturi, colaje, desene, lucrari practice din material reciclabile), pantru a marca Ziua Pamantului.
Responsabil PR al GPP Step by Step nr 12 Alba Iulia,
Prof.inv.presc. Decean Ioana Delia
[nggallery id=1981]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău: Aviz de mediu solicitat APM Alba
Extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău: Aviz de mediu solicitat APM Alba Primăria Sebeș a solicitat APM Alba aviz de mediu pentru proiectul care prevede extinderea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Răhău. În localitatea Răhău există rețea de distribuție gaze naturale pe strada Principală, până la școala din localitate. Citește […]
FOTO | Constantin Olar, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tau”
Constantin Olar, elev al Colegiului Național „Lucian Blaga” Sebeș, premiul I la concursul de istorie „Spune povestea locului tău” Institutul de Istorie din Cluj-Napoca a găzduit etapa finală a Concursului de Istorie pentru liceeni „Spune povestea locului tău”. Concursul, aflat la cea de-a VIII-a ediție, a fost organizat de Asociația „PhiloHistoRiss” împreună cu Facultatea de […]
Proiect pentru edificarea unei hale industriale de peste 500 de metri pătrați în comuna Ciuruleasa: Aviz de mediu din partea APM Alba
Proiect pentru edificarea unei hale industriale de peste 500 de metri pătrați în comuna Ciuruleasa: Aviz de mediu din partea APM Alba Primăria Ciuruleasa a primit aviz de mediu pentru un proiectul care prevede construirea unei hale industriale destinată activităților de producție și depozitare. Terenul aferent investiției are o suprafață totală de 19.500 mp, iar […]