Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Michele Sabban, preşedintele ARE, doreşte ca Alba Iulia să devină capitală de regiune

Alexandra Mates

Publicat

în

Alba Iulia a primit astăzi un sprijin extrem de important în lupta pentru capitala de regiune. Preşedintele Adunării Regiunilor Europene (ARE), Michele Sabban a semnat un document oficial prin care îşi exprimă opţiunea de a fi aleasă Alba Iulia drept capitală a viitoarei regiuni Centru.

După semnarea documentului, Michele Sabban a ţinut să menţioneze că va avea o întâlnire cu premierul României, Victor Ponta, ocazie cu care îi va aduce la cunoştinţă conţinutul actului. Un pas important pe drumul aducerii capitalei de regiune la Alba Iulia îl constituie formarea de personal competent care să ocupe posturile cheie din viitoarea administraţie judeţeană.

„Mă bucur că sunt prezentă în România acum când se discută despre regionalizare și despre crearea unor noi structuri administrative care să faciliteze dialogul cu cetățenii, pentru că organizația noastră, ARE,  detine o bogată experiență în acest domeniu.  Din perspectiva regionalizării cred că Alba Iulia trebuie să fie capitală de regiune. Alba Iulia este un oraș foarte frumos, un oraș istoric, care înseamnă foarte mult pentru România, fiind un simbol pentru toți românii. Cred că pentru o capitala regionala mai importante sunt parteneriatele regionale existente, dorința de participare în rețelele de reprezentare la nivel european si deschiderea catre Europa decat mărimea orașului sau industria pe care o deține. Exista o lunga colaborare intre ARE si Alba, pornita imediat după ce România s-a înscris pe drumul european al democrației și libertății. De aceea știu că Alba are aceste atuuri. Acesta este si motivul pentru care colaborarea noastră s-a extins treptat, în anul 2002 fiind deschis la Alba Iulia singurul Biroului ARE din Europa de Sud-Est, care acum este întărit prin semnarea unui nou acord”, a mai adăugat Michele Sabban.

Preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel şi-a exprimat mulţumirea faţă de gestul de susţinere manifestat de Michele Sabban şi a promis responsabilitate în gestionarea problemelor regiunii în eventualitatea că Alba Iulia va deveni capitală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră

Ziarul Unirea

Publicat

în

2 iulie: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, unul dintre cei mai importanți domnitori și cel mai mare apărător al creștinătății din țara noatră Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a fost unul dintre cei mai importanți domnitori ai țării noastre și este cunoscut drept cel mai mare apărător al creștinătății din țara noastră, acesta domnind în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea