Rămâi conectat

Actualitate

Mesajul Inspectorului Școlar General al IȘJ Alba de Ziua Învățătorului: ,,O zi dedicată tuturor celor care și-au asumat misiunea de a conduce ucenicii spre cunoașterea de lume și spre descoperirea de sine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu ocazia Zilei Învățătorului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, condus în prezent de Inspectorul Școlar General,  Prof. Cornel Sandu, ar dori să transmită următoarele:

Stimați colegi,
Sărbătorim azi, 5 iunie 2020, Ziua Învățătorului. Semnificația acestei zile este legată de nașterea dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învățământului modern românesc, cel care prin muncă susținută și sacrificii a pus bazele învățământului în limba română din Țara Românească în 1818. O zi dedicată tuturor celor care și-au asumat misiunea de a conduce ucenicii spre cunoașterea de lume și spre descoperirea de sine. De la primii pași, timizi, în spațiul școlii și până la ultimul clopoțel, învățătorul, dascălul, profesorul este alături de discipolii săi, clădind o lume nouă cu știință și iubire.

Ați parcurs, în acest an școlar atipic, un drum nou, ați simțit, poate mai mult decât oricând, că perseverența și efortul constant sunt premisele unei educații de calitate, v-ați transformat în ucenici ai propriilor elevi și ați dobândit o nouă ipostază, cea a profesorului digital. Vă felicit pentru dăruirea și pasiunea cu care ați însoțit elevii pe acest nou drum! V-am fost și vă rămânem alături în aceste vremuri pline de provocări!

Un gând de recunoștință celor care își încheie cariera odată cu sfârșitul acestui an școlar, celor care și-au dedicat toată energia formarii a generații și generații de copii! Vă mulțumim pentru întreaga activitate și vă promitem că vă vom sărbători, negreșit, într-un eveniment special!

La mulți ani, dascăli ai cetății! Să nu uităm că „Un bun profesor are această grijă statornică: îi învaţă pe discipoli să se lipsească de el, să se descurce singuri”. (Andre Gide)

Sursa foto: Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, la coada clasamentului în UE la creșterea economică: Ce spun cifrele Eurostat

Ziarul Unirea

Publicat

în

România, la coada clasamentului în UE la creșterea economică: Ce spun cifrele Eurostat În trimestrul al doilea al anului 2024, economia zonei euro și a Uniunii Europene a crescut ușor față de trimestrul anterior, însă România a avut cea mai modestă performanță economică din blocul comunitar, potrivit Eurostat. Conform datelor, Produsul Intern Brut al celor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea